21. İstanbul Caz Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

21. İstanbul Caz Festivali

21. İstanbul Caz Festivali

Hugh Laurie, 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez istanbul’da sahne alacak Livaneli, yeni eseri "Rumi Suite The Eternal Day"in Türkiye prömiyerini festivalde yapacak.

29.04.2014 22:20

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 17 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda 1-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 21. İstanbul Caz Festivali'nin programı açıklandı.

Karaköy'de bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, toplantıya katılanları selamladı. Festivalin bu yıl 21. kez gerçekleştirildiğine vurgu yapan Taner, "Biz Temmuz ayını Caz Festivali ile anıyoruz. Sizin de öyle andığınızı düşünüyoruz ki, bugün burada hep beraberiz" diye konuştu.

Garanti Bankası Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Birim Müdürü Elif Güvenen de, İKSV'nin 21 yıldır müthiş bir çalışma ve özveri ile caz müziğin yayılmasını, tanınmasını ve geniş kitlelere ulaşmasını sağladığını ifade ederek, "Bugün Caz Festivali sadece Türkiye'de değil, uluslararası platformlarda da bir marka. Türkiye'de, birbirinden değerli uluslararası ve Türk sanatçıları bir araya getirerek, farklı projelere imza atarak, kültür çeşitliliğine imkan sağlayarak, ülkemizin ve İstanbul'un tanıtımına değerli katkılar sağlıyor" dedi.

Doktor House, İstanbul Caz Festivali'nde

Festival programı İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin tarafından açıklandı.

House dizisinde oynadığı Doktor House karakteri ile Türkiye ve dünyada geniş bir hayran kitlesi bulunan Hugh Laurie, İstanbul Caz Festivali'ne katılacak. Oyuncu, yazar, müzisyen ve yönetmen olan Laurie, The Copper Bottom Band ile birlikte, 9 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Zülfü Livaneli, Mevlana Celaleddin Rumi'nin şiirlerini İngilizce kaleme alıp bestelediği yeni eseri "Rumi Suite-The Eternal Day"in Türkiye prömiyerini 2 Temmuz'da İstanbul Caz Festivali'nde yapacak.

Festivalin açılış konserini 1 Temmuz'da Elif Çağlar, Alp Ersönmez, Mert Önal ve Toygun Sezen'den oluşan, Four in the Pocket gerçekleştirecek.

Perküsyonu ile büyüleyen Manu Katche, caz müziğinin yaşayan en iyi basçılarından Richard Bona,  Avrupa caz sahnesinin önemli saksafoncusu Stefano di Battista ve Belçika'nın en önemli piyanistlerinden biri sayılan Eric Legnini aynı sahneyi paylaşacak.

İtalyan Kültür Merkezi'nin katkılarıyla ilk defa bir araya gelen cazın dört yıldız ismi, 7 Temmuz'da Santralİstanbul Kıyı Amfi'de izleyici ile buluşacak.

200'ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçı katılacağı festival, İstanbul'da 13 farklı mekanda gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi tarafından da desteklenen festivaldeki çeşitli konserler, Avusturya Kültür Ofisi, Amerikan Büyükelçiliği, Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Goethe Institut ve Norveç Kraliyeti Büyükelçiliği'nin katkılarıyla düzenleniyor.

İstanbul Caz Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için, caz.iksv.org adresi ziyaret edilebilir. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 21. İstanbul Caz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement