"4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali", Nisan 2016'da gerçekleştirilecek.
Bir ay sürecek bienal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Palet Kültür ve Sanat Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından ortaklaşa düzenlenecek.
Beyoğlu Sanat Galerisi'nde düzenlenen basın toplantısına katılan ve bienale ev sahipliği yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gençlerin kendilerini keşfetmelerinde en büyük yol göstericinin "sanat" olduğuna dikkati çekerek, "sanatsal faaliyetlerle büyüyen çocukların sanatçı olması gerektiği" yönündeki anlayışın yanlış olduğunu söyledi.
Sanatın, kendini tanımak, kendi yetenek ve becerileri doğrultusunda eyleme geçmek yönünde kişiye büyük katkı sağladığına vurgu yapan Demircan, "Kültür ve sanat, çocukların kendilerini keşfetmelerini sağlamakta ve geleceklerini yönlendirmelerine olumlu katkı sunmaktadır. Bunun için tüm çocukların kültürel ve sanatsal üretime yönlendirilmeleri gerekir" dedi.
Etkinliğe katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, kültürel ve sanatsal organizasyonlara destek olmanın kurumsal görevlerinden biri olduğunu dile getirdi.
Bienalin sürdürülebilir bir etkinlik olması için gönüllü çalışan sivil toplum kuruluşları, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve kamu kurumlarının, çocukların eğitimi bakımından çok önemli bir başarıya imza attıklarını kaydeden Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı'nın artık, sürdürülebilir bir nitelik taşımayan eski eğitim politikalarını bir kenara bırakarak çocuk merkezli bir müfredatı hayata geçirdiğinin altını çizdi.
Muammer Yıldız, bilginin dikte edildiği değil, bilginin aktarılması sırasında "çocuğu merkeze alan" bir anlayışı öne çıkardıklarını ifade etti.
Bu yaklaşımın sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklenmesinin önemine değinen Yıldız, "Çocuklara temel becerileri kazandırmak için çağdaş eğitim sistemlerinin yaygınlık kazanması gereklidir" diye konuştu.
PALETDER Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Selçuk da hedeflerinin gençleri geleceğe hazırlamak olduğunu kaydederek, bu doğrultuda bir iklim yarattıklarını ve organizasyonun dünya çapında, benzeri olmayan büyük bir etkinlik konumuna ulaştığını kaydetti.
Selçuk, sanatın geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de yaratıcılığı ifade etmenin en köklü aracı olacağını ve gençlere yol gösteren en güçlü kılavuz olacağını vurguladı.
Günümüzde teknolojinin geldiği nokta dolayısıyla, bir kişinin bir parmak hareketinin hem ekonomiyi hem dünyayı değiştirebileceğini ifade eden Selçuk, "Onun için bizim misyonumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'yla birlikte, çocuklarımızın olabildiğince yaratıcı olanaklarını zenginleştirmek, onların beslenme kanallarını çeşitlendirebilmek" ifadelerini kullandı.
Bienalin konsepti, "Uyandırma Servisi Günaydın"
Bienal küratörlerinden Seçil Yaylalı ise bienalin bu yıl "Uyandırma Servisi Günaydın" konseptiyle düzenleneceğini dile getirdi.
Çocukların ürettiği eserlerle herkesi uyandırmalarını dileyen Yaylalı, yeniye ve güzele dair binlerce eserin, on binlerce çocuk ve gençle buluşacak olmasından mutluluk duyduğunu aktardı.
Bienalde, performanstan dansa, video sanatından heykele, çocukların ve gençlerin ürettikleri eserler, atölye çalışmaları, sergi, konser ve etkinlikler aracılığıyla sunulacak.
Son Dakika › Kültür Sanat › 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?