4. Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü'nü Kazanan; Mathias Enard! - Son Dakika
Kültür Sanat

4. Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü'nü Kazanan; Mathias Enard!

4. Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü\'nü Kazanan; Mathias Enard!

Bu yıl 4.sü düzenlenen Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü’nün sahibi Savaşları, Kralları ve Filleri Anlat Onlara adlı romanıyla Mathias Énard oldu.

17.05.2012 15:30

Jean-Louis Fournier ise "Nereye Gidiyoruz Baba?" adlı anlatı kitabıyla mansiyon aldı. Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Laurent Bili'nin yüksek himayelerinde, 15 Mayıs Salı akşamı Fransız Sarayı'nda yapılan törende, Mathias Énard'a ödülü verildi.

Notre Dame de Sion Edebiyat ödülü, Frankofon ülkeler ve Türkiye arasındaki kültürel diyaloğu güçlendirmek amacıyla, dönüşümlü olarak bir yıl Türkçe yazılan, diğer yıl Fransızca yazılıp Türkçeye çevrilen eserlere veriliyor. Bu sene ödül alan Énard'ın "Savaşları, Kralları ve Filleri Anlat Onlara" isimli kitabı, Can Yayınları tarafından yayımlandı, Fransızcadan Türkçeye Aysel Bora tarafından çevrildi.

Notre Dame de Sion Lisesi mezunu ve edebiyat alanında söz sahibi, seçkin isimlerden oluşan bu yılki jüride; Tomris Alpay, Liz Behmoaras, Yazgülü Aldoğan, Mayda Saris, Zeynep Sabuncu, Emel Kefeli, Feyza Zaim, özlem Yüzak ve Arzu öztürkmen yer aldı. Toplam 16.000 TL'den oluşan ödülün 12 bin lirası yazara, 4 bin lirası ise çevirmene verildi.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat 4. Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü'nü Kazanan; Mathias Enard! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement