50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden "Mavi Dalga", izleyiciyle buluştu

10.10.2013 18:23

. 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın birlikte yönettiği "Mavi Dalga" filminin galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gösterimin ardından düzenlenen söyleşide yönetmenler Kayan ve Dadak, hikayeyi en doğru anlatım yöntemiyle anlatmayı istediklerini söyledi. Film için Türkiye'nin batısında bir il aradıklarını anlatan Dadak, doğru kenti bulabilmek için Merve Kayan ile 10-15 ili dolaştıklarını ifade etti.

Yönetmen Kayan da genç kadınların küçük bir şehirde kendi içlerinde yaşarken içinden geçtikleri anları anlatarak, onlarını sesini duyurmak istediklerini dile getirdi.

Filmde, Balıkesir'de günlük hayatın rutin telaşı içinde bir yandan gelecek planları yapan, bir yandan da ergenliklerinin en zorlu dönemini yaşayan genç kızların hikayesi anlatılıyor.

Almanya, Hollanda, Yunanistan ve Türkiye ortak yapımı filmde, Ayris Alptekin, Albina Özden, Nazlı Bulum, Begüm Akkaya gibi genç oyuncular rol alıyor. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement