62. San Sebastian Film Festivali Denzel Washington Katılımıyla Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

62. San Sebastian Film Festivali Denzel Washington Katılımıyla Başladı

İspanya'nın ünlü sinema etkinliklerinden San Sebastian Uluslararası Film Festivali, üstün kariyer ödülü alan Denzel Washington ile başladı.

19.09.2014 21:38  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 62'ncisi düzenlenen San Sebastian Uluslararası Film Festivali başladı.

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin San Sebastian kentinde başlayan ve 9 gün sürecek festivalin açılışının önemli konuğu Amerikalı aktör ve yönetmen Denzel Washington oldu.

Son filmi "The Equializer" ile festivalin açılışını yapan Denzel Washington'a, 1986 yılından bu yana verilen üstün kariyer ödülü olan "Donostia Ödülü" verildi. Düzenlediği basın toplantısında "Bu ödülü almaktan onur duyuyorum" diyen Washington, "sanat dünyasındaki ilk aşkının tiyatro olduğunu ve orada seyirciden çok daha fazla şey aldığını" söyledi.

İki Oscar ödüllü Hollywood yıldızı, bu zamana kadarki filmlerinde "hayatımın rolü" diyeceği bir karakteri oynadığını düşünmediğini belirterek, "Sıradan bir halk adamıyım ama bunun yanında her zaman olağanüstü çok çalışan ve en iyisini yapmaya gayret eden biriyim" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Hollywood'da önemli bir aktör olarak kendinizi Afro-Amerikan toplumunun bir sembolü olarak hissediyor musunuz?" şeklinde sorusuna ise Denzel Washington, "Üzerimde hiçbir yük taşımıyorum" cevabını verdi.

-"Kış Uykusu" seyirci ödülü için yarışacak-

Öte yandan festivalde son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türk filmleri yer alırken, Cannes'da "Altın Palmiye" kazanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" adlı filmi "İnciler" adlı bölümde 50 bin avro ödüllü seyirci ödülü için yarışacak.

Kış Uykusu ile Berlin'de "Altın Ayı" kazanan yönetmen Yi'nan Diao'nun "Kara Kömür, İnce Buz" adlı filmiyle Win Wenders, İsao takahata, Xavier Dolan, Abel Ferrara, Laurent Cantet, Diego Luna, Naomi Kawase veya Mathieu Amalric gibi önemli yönetmenlerin filmleri de seyirci ödülü için yarışacak.

San Sebastian'da ayrıca yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'un yaptığı "Yozgat Blues" ve İranlı yönetmen Bahman Gobadi'nin Türkiye'de çektiği "Gergedan Mevsimi" adlı filmleri de gösterilecek.

Geniş bir sinema yelpazesi sunan ve Pedro Almodovar, Antonio Banderas, Vigo Mortensen, John Malkovich, Emma Suarez, Naomi Kawase, Maribel Verdu gibi sinemanın önemli isimlerini konuk edecek festivalin en büyük ödülü olan "Altın İstiridye" için 4'ü İspanyol olmak üzere 17 film yarışacak.

Festivalin kapanışında ise yine Hollywood yıldızı Benecio del Toro'ya ödül verilecek. Del Toro, aynı zamanda Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ı canlandırdığı "Escobar: Paradise Lost" adlı filmini, festivalin kapanışında tanıtacak. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 62. San Sebastian Film Festivali Denzel Washington Katılımıyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement