71. Venedik Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

71. Venedik Film Festivali

71. Venedik Film Festivali

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, 71. Venedik Film Festivali'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

31.08.2014 23:39

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın ve "Altın Aslan" ödülü için yarışan "The Cut" filminin oyuncuları, 71. Venedik Film Festivali'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Filmin senaristi Mardik Martin, oyuncular Tahar Rahim, Simon Abkarian, Arevik Martirosyan, Numan Acar, Hindi Zahra, Nurhan Sekerci ve Lara Heller'in katıldığı toplantıda yönetmen Fatih Akın, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Ermeni soykırımına ilişkin filmler az. Film bu nedenle gerekli" diyen Fatih Akın, "Filmin yol açacağı tüm polemiklere hazır olmak için 7 yılımı verdim ve şimdi hazırım. Sadece şunu söyleyebilirim; şimdiden tehditler aldım ama sanat için ölmeye değer" dedi.

Ünlü yönetmen, bir basın mensubunun "Sözde Ermeni Soykırımı ile Amerikan yerlilerine yönelik soykırımı nasıl harmanladınız" sorusuna, "Ben Türkler'in, bir Ermeni kahraman hakkındaki filmi sindiremeyeceğini çok iyi biliyorum. Bu nedenle onlarla bir empati yaratmak için Amerikan yerlilerinin soykırımını da ekledim" şeklinde cevap verdi.

Fatih Akın'la senaryoyu birlikte yazan senarist Mardik Martin ise "Bizimki gerçek bir hikaye, burada gördükleriniz o hikayeyi yaşayanları tam olarak karşılamıyor. Bir hikayeyi yazarken gerçekten yola çıkarsınız ama sonra bu değişir. Fatih bir dahi. Benim fikirlerimle kendininkileri harmanlayarak bu filmi yaptı" dedi.

Filmde rol alan Ermeni aktör Simon Abkarian ise filmin, Ermeniler'in beklediği bir film olduğunu belirterek "Çok zaman aldı, harekete geçmeye başlamak için 3 jenerasyonun geçmesi gerekti. Birinci jenerasyon hayatta kalma, ikinci jenerasyon yaşama savaşı verdi, üçüncüsü ise harekete geçti" ifadelerini kullandı. - Veneto

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 71. Venedik Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement