Adana'da "Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali" Yapılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Adana'da "Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali" Yapılacak

"1. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali", Adana'da 4-6 Kasım'da yapılacak.

01.11.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"1. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali", Adana'da 4- 6 Kasım'da yapılacak.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediyesi iş birliğinde kentte ilk kez gerçekleştirilecek festivale yönelik Belediye Başkanı Soner Çetin, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çetin, henüz belediye başkanlığına aday olduğu dönemde Çukurova'yı kültür, sanat, spor ve festivaller kenti yapacaklarına dair söz verdiğini anımsattı.

Projelerini birer birer hayata geçirdiklerini belirten Soner Çetin, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimizde Çukurova'da bir tek sergi salonu bile yoktu. Şimdi ise Çukurovamıza yakışır 4 sergi salonumuz var. Çukurova artık kültür ve sanatla iç içe bir ilçe oldu. Bu kapsamda Adana'da ilk kez 1.Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali düzenliyoruz. Bülent Arabacıoğlu, Oğuz Gürel, Hicabi Demirci, Bahadır Boysal ve Alinur Uğurpakkan gibi Türkiye'nin usta çizerlerinin yanı sıra Kosova'dan uluslararası alanda tanınmış usta karikatürcü Agim Krasniçi ve Azerbaycan'dan Seyran Caferli'yle birlikte 50'ye yakın karikatürist festivalimize renk ve güç katacak."

Belediye Başkanı Çetin, ana teması "Barış" olan festival kapsamında 6 bireysel ve karma sergi açılacağını, 2 atölye çalışması, 3 söyleşi gerçekleştirileceğini, "Burası Adana" isimli tiyatro oyunun da sahneleneceğini söyledi.

Festivalde ilk kez engelli çocuklar için çok özel bir çizim atölyesi etkinliği yapılacağını vurgulayan Soner Çetin, "Çukurova ilçemiz sınırları içindeki Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Okulundan bir grup öğrenci, görme engeli olmayan kardeşlerinin de yardımıyla bir seyyar duvar üzerinde çizim yapmayı öğrenecekler." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Adana'da 'Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement