AIDS'E 100'de Yüz Pozitif Negatif Yaklaşımlar Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

AIDS'E 100'de Yüz Pozitif Negatif Yaklaşımlar Fotoğraf Sergisi

AIDS\'E 100\'de Yüz Pozitif Negatif Yaklaşımlar Fotoğraf Sergisi

Fark Yaratan Etkinliklere İmza Atan İstanbul'un Gözde Alışveriş Merkezi 212 İstanbul Power Outlet, Şimdi De Çok Anlamlı Bir Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor.

07.12.2010 22:19  Güncelleme: 22:21

Bu yıl 100 ünlü ismin gönüllü olarak destek verdiği, sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre'nin, genel koordinatörlüğünü Zuhal Ceran'ın ve iletişim danışmanlığını Selçuk Kaya'nın üstlendiği sergi, 16 Aralık 2010 – 02 Ocak 2011 tarihleri arasında 212 İstanbul Power Outlet'te olacak.

2007 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi (UNFPA) ve H&M tarafından desteklenen, sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre'nin üstlendiği "Bir Gençlik Hikâyesi" konsepti ile başlayan proje; bu yıl Boom Fotoğraf Prodüksiyon Şirketi stüdyolarında, moda fotoğrafçısı Ersoy Alap tarafından görüntülendi.

Sanat Yönetmeni Kenan Bahadır Derre'nin başlattığı ve UNFPA ile ortak yürütülen proje, HIV/AIDS ile ilgili toplumda oluşmuş yanlış yargıları kırmak, HIV/AIDS'ten korunma yollarını kamuoyu ve özellikle gençler ile paylaşmak, konuya karşı kitleleri bilinçlendirirken, hassasiyeti artırarak farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu bağlamda projenin kurumsal kimlik ve diğer tüm tasarım çalışmalarını Aykut Genç gerçekleştirdi. 2010 yılında yine fark yaratan fotoğraf sergisi serisine "Pozitif Negatif Yaklaşımlar" adıyla yeni bir halka daha eklendi.

"Hayata pozitif bakmak için biraz çaba!"

HIV ve AIDS'in yayılımının önlenebilmesi ve hastalıkla ilgili toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla projeyi yürüten Kenan Bahadır Derre, "Biz verdiğimiz mesaja uygun olarak HIV/AIDS'den korkmak yerine, bu enfeksiyonu tanımayı ve buna göre herkesin kendi yaşamında tedbir almasını öneriyoruz. Pozitif bir yaşam için hepimizin biraz daha çaba harcaması ve destek vermesi gerekiyor.

Güçlerimizi birleştirerek olumsuz birçok şeyi olumluya dönüştürebiliriz! Bu konuda toplumsal ve bireysel farkındalığı artırmak için çok çeşitli etkinlikler yürütüyoruz. Bu projede bize destek veren kişi ve kuruluşların katkısıyla önemli bir hizmette bulunduğumuzu düşünüyoruz ve tüm duyarlı insanları uluslar arası platformda gerçekleştirilen böylesine büyük bir sosyal sorumluluk projesine destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Ünlülerin Sözcülüğü ile HIV/AIDS'E Karşı Farkındalık Yaratılıyor…

Sergiye katılan ve projeye destek veren ünlü isimler arasında; Ayşegül Aldinç, Bedük, Bennu Yıldırımlar, Beste Bereket, Billur Kalkavan, Prof Dr Bingür Sönmez, Cem Özer, Ceynur, Çağla Kubat, Dolunay Soysert, Ege, Ebru Destan, Ece Uslu, Erkan Can, Ezgi Mola, Faik Ergin, Emel Yalçın, Fatoş Kabasakal, Feride Çetin, Fettah Can, Gece, Gökhan Türkmen, Gürgen Öz, Hepsi, Korhan Saygıner, Lale Cangal, Lale Mansur, Leman Sam, Nurseli İdiz, Okan Karacan, Özge Özder, Özgür Masur, Mercan, Merve Sevi, Metin Uca, Meyra, Sarp Apak, Seda Akman, Selma Ergeç, Sibel Tüzün, Sümer Ezgü, Şebnem Özinal, Şebnem Bozoklu, Şenay Gürler, Tanju Çolak, Taşkın Sabah, Teoman Topcu, Vildan Atasever Hacıoğlu, Yonca Lodi, Zeynep Eronat, Zuhal Topal gibi isimler yer aldı ve kendi üsluplarıyla AIDS konusunda bilinçli olmanın yollarını tanımladılar.

Sergi, Türkiye genelinde üniversiteler, kültür sanat merkezleri ve belediyelerle birlikte kararlaştırılacak illerde sergilenmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat AIDS'E 100'de Yüz Pozitif Negatif Yaklaşımlar Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement