'Allah'ın Kılıcı' Geliyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

'Allah'ın Kılıcı' Geliyor!

\'Allah\'ın Kılıcı\' Geliyor!

Türk sinemasının en pahalı yapımı 40 milyon dolarlık bütçeyle çekilecek.

19.02.2013 06:03  Güncelleme: 11:37

Hz. Muhammed döneminde geçen 'Allah'ın Kılıcı: Halid Bin Velid' filmi, 40 milyon dolarlık rekor bütçesiyle Türk sinema tarihinin en pahalı yapımı olacak. Film, Nisan ayında Fas'ta çekilecek.

Haberler.com olarak Fida Filmi arayarak konu hakkında bilgi almak istediğimizde, firma filmi çekmeye başladıklarını doğruladı. Ancak bütçe konusunda önümüzdeki günlerde net bir açıklama yapacaklarını söylediler.

Fida Film ve Tiglon ortaklığında hayata geçirilecek sinema filmi 'Allah'ın Kılıcı: Halid Bin Velid'den ilk detaylar ortaya çıktı. İki aydır Fas'ta mekan araştırması yapan yapımcılar ve film ekibi, çekimlerin bu ülkede yapılmasına karar verdi. 'Romantik Komedi' filmiyle tanınan Hakan Ketche'nin yöneteceği filmin ilk önce Tunus'ta çekilmesi planlanmıştı. Yönetmen Ketche, geçtiğimiz günlerde Fas'ta çektiği fotoğrafları Instagram'da paylaştı. İki aydır Fas'ta ön hazırlıkları devam eden filmin çekimleri Nisan ayında başlayacak. Filmin başrol oyuncularının kimliği ise şimdilik sır gibi saklanıyor.

'ÇAĞRI'NIN DEVAMI OLACAK

Proje için Fas'ta yavru develerin satın alınıp eğitilmeye başlandığı da öğrenildi. Film, Anthony Quinn'in başrolünü oynadığı 'Çağrı' filminin devamı niteliğinde olacak.

Yapımda Hz. Muhammed'in kahraman sahabelerinden, İslam Dini adına kılıç sallamış ve birçok zafer kazanmış Halid Bin Velid'in hikayesi anlatılacak. 40 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilecek film; Türk sinema tarihinin en pahalı yapımı olacak.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Kültür Sanat 'Allah'ın Kılıcı' Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement