Almanya'da Çekilen Son Umut Filminin Galası Mülheim'de Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Almanya'da Çekilen Son Umut Filminin Galası Mülheim'de Yapıldı

Almanya\'da Çekilen Son Umut Filminin Galası Mülheim\'de Yapıldı

Almanya'da Çekilen "Son Umut" Adlı Kısa Filmin Galası Mülheim Ketinde Gerçekleştirilirken, Film Vatandaşlardan Büyük İlgi Gördü.

21.09.2010 12:08

Kanser hastalığına dikkat çekebilmek için hazırlanan ve Alman yönetmen Klaus Betzl´in çektiği 25 dakikalık film, kansere yakalan bir gencin tedavi süreci ve yaşam hikayesini anlatıyor.

Çekimleri Almanya´nın Duisburg, Mülheim ve Hagen şehirlerinde çekilen ve genelde amatör oyuncular tarafından canlandırılan "Son Umut"un, Mülheim´de bulunan Union Sinaması´nda yapılan galası, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Galada, filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu Tolga Çılga, oyuncular Aylince, Şıla, Arif Tosun, Ümit Ersoy, filmin makyözü Canan Akbulut hazır bulunurken, Avrupa sahnelerinden tanınan ses sanatçısı Erkan Su, Ersoy Dinç ve Mega Yıldız galaya katılarak "Son Umut" ekibine destek ve verdiler.

Film gösteriminin öncesinde, sanatçı Erkan Su ve "Son Umut" filminde doktor rolünü oynayan ses sanatçısı Aylince mini bir konser verirken, film galasına getirilen müzikli yenilikte vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Ayrıca sıradışı dansıyla dikkat çeken Tamer de, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Mini konser ve filmle ilgili yapılan konuşmaların ardından, "Son Umut" ekibi ve salonda bulunan izleyiciler, birlikte filmi izledi.

Amansız hastalığı anlatan filmi izleyen izleyicilerin, film sırasında duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

Filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu Tolga Çılga, "Son Umut" filminin ilk deneyim olmasına karşın oldukça başarılı olduğuna inandığını ifade ederken, filmin Adana´da yapılacak Koza Film Festivali´ninde de yarışacağını belirtti.

Filmde doktor rolünü oynayan Aylince ve baba rolünü oynayan Arif Tosun ise, mutlaka her insanın çevresinde birileri kanser hastalığına yakalanmış yada bundan dolayı bir yakınını kaybetmiştir.Kanser hastalığına vatandaşların dikkatini çekebilmek gayesiyle yola çıkılan "Son Umut" filminde, severek rol alıp destek vermek istedik şeklinde görüş belirttiler.

Temel Elcivan – MÜLHEİM/ DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Almanya'da Çekilen Son Umut Filminin Galası Mülheim'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement