Altın Portakal İçin 50'nci Yıl Bestesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Portakal İçin 50'nci Yıl Bestesi

Altın Portakal İçin 50\'nci Yıl Bestesi

Altın Portakal'ın 50'nci yılı için özel olarak hazırlanan 50'nci Yıl bestesi tamamlandı.

29.09.2013 14:30

Altın Portakal'ın 50'nci yılı için özel olarak hazırlanan 50'nci Yıl bestesi tamamlandı.

Unutulmaz film şarkılarının bestecisi, en iyi müzik dalında en çok Altın Portakal kazanan sanatçılardan biri olan Cahit Berkay'ın hazırladığı 'Bir Filmdir Ömrümüz' adlı bestenin sözlerini Metin Üstündağ yazdı. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin tüm yıllarından esintiler taşıyan 50'nci Yıl bestesini, opera sanatçısı Güvenç Dağüstün ve popüler müzik sanatçısı Nez seslendirdi. Broadway müzikalleri tarzında çok zengin bir orkestrasyonla kayıtları yapılan beste, sinema tutkusunu ve insana dair sinemada işlenen duygu yoğunluğunu çok yönlü olarak içeriyor.

Tarz açısından Türkiye'de eşine az rastlanan eserlerden biri olmaya aday bestenin aranjmanında ise Cem Öget imzası bulunuyor. 'Bir Filmdir Ömrümüz', kırmızı halıdan törenlere, kortejden etkinlik alanlarına pek çok noktada festivalin simgesi haline gelecek.

50'NCİ YIL TÖRENİ'NDE FİLM MÜZİKLERİ

Cahit Berkay ayrıca, Türk sinemasına damgasını vurmuş film müziklerinden bir seçkiyle Altın Portakal'ın 50'nci Yıl Töreni'nde sahneye çıkacak. Cahit Berkay'a, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının da yer alacağı 50 kişilik senfoni orkestrası eşlik edecek. Orkestrayı Cem Öget yönetecek. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Altın Portakal İçin 50'nci Yıl Bestesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement