Altın Üzüm’e Muhteşem Final - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Üzüm’e Muhteşem Final

Altın Üzüm’e Muhteşem Final

1. Altın Üzüm Kısa Film Festivali, Manisa Anemon Otel'de Gerçekleştirilen Kapanış Töreni İle Son Buldu.

08.11.2010 14:00

Üç gün süren festival boyunca Sinan Çetin, Ezel Akay gibi isimleri ağırlayan Manisalılar, kapanış töreninde de Ünlü Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Demet Evgar'ı konuk etti. Gecenin ev sahipliğini yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Altın Üzüm Festivali'nin Manisa'ya çok yakıştığını söyledi.

Ünlü isimler ağırlandı

Ege'nin Kültür ve Sanat Başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Manisa Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nin ödül töreni Manisa Anemon Otel'de gerçekleşti. 5-7 Kasım tarihleri arasında yapılan ve Sinan Çetin, Ezel Akay gibi ünlü Sinema Yönetmenlerinin Manisa'ya gelmesini sağlayan Altın Üzüm Festivali'nin ödül törenine Manisalı Oyuncu Demet Evgar katıldı. Ev sahipliğini Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün'ün yaptığını törene ayrıca MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, eşi Benan Enöz, jüri üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Festivale ayrıca Manisa'da bulunan ünlü İsrailli Şarkıcı Yasmin Levy de katıldı. Başkan Ergün'le bir süre sohbet eden ünlü şarkıcı, Manisa'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gösteriler alkış aldı

Bu yıl ilki düzenlenmesine rağmen oldukça başarılı ve yüksek katılımlı geçen Altın Üzüm Kısa Film Festivalin'nin kapanış töreni Yeşilçam'ın unutulmayan film müziklerinin canlı performans eşliğinde sunulmasıyla başladı. Türk sinemasının unutulmazları, Hababam Sınıfı, Çiçek Abbas, Neşeli Günler, Selvi Boylum Al Yazmalım gibi filmlerin film müziklerinin dinletildiği resital izleyicilerden büyük alkış aldı. Gece de ayrıca Smyrna Müzik ve Dans Topluluğu, Türk Sineması'nın efsaneleşmiş filmlerinden bir tanesi olan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin danslarla anlatımını gerçekleştirdi.

Başkan Ergün: Manisa'ya yakıştı

Festivalin ev sahipliğini üstlenen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kısa Film Festivali gibi sanatsal bir olayı hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hedeflerinin ilkini ulusal olarak yaptıkları Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali'ni uluslararası boyuta taşımak olduğunun altını çizen Başkan Ergün, "Bu festival Manisa'ya çok yakıştı. Manisa'nın sanatsal anlamda geriye gittiği yönünde bizi eleştirenlere 1. Altın Üzüm Kısa Film Festivali ile en iyi cevabı vermiş oluyoruz. İlk olduğu için ulusal çapta bıraktığımız bu festivali önümüzdeki yıllarda uluslararası alana taşımak için elimizden gelen çalışmayı yapacağız" dedi.

Evgar'dan Başkan Ergün'e teşekkür

Kendisi de Manisalı olan Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Demet Evgar, bu tür festivallerin belediyeler tarafından desteklenmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Cengiz Ergün'e festivali hayata geçirmesinden ötürü teşekkür eden Evgar, "Manisa Belediyesi kısa film festivali düzenleyerek bu alanda öncülük etmiş oldu. Bizim gibi sinema ve tiyatroya ilgisi olan gençlerin ideallerine büyük ışık tutmuş oldu. Manisa Belediyesi'nin yapmış olduğu bu ilk Kısa Film Festivali'nin 10'uncusunu, 20'ncisini görmeyi diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, jüriye teşekkür plaketi sundu. Gece 69 film arasından ödül alan filmlerin yönetmenlerine ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Ödüller sahiplerini buldu

274 filmin başvuruda bulunduğu ön elemeyi geçen 69 filmin katıldığı Altın Üzüm Kısa Film festivalinin yarışma bölümünde yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren filmler ödüllendirildi. Animasyon dalında ''Malfunction'' isimli eseriyle Ayçe Kartal, belgesel dalında ''Mada'' filmiyle Musa Ak, deneysel dalda ''Anneme ve Babama'' eseriyle Can Evrenal, kurmaca dalında ise ''Yabancı'' filmiyle Bilal Çakay birinciliği elde etti. Belgesel Jüri Özel Ödülüne ''Urban Bugs'' filmiyle Aykuk Alp Ersoy, Manisa Belediyesi İzleyici Özel Ödülüne ise ''Sesler'' isimli eseriyle Deniz Dargı ile ''Kız Gördes'' filmiyle Ercüment Utku Parcu layık görüldü. Birinci seçilen eserin sahibine 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye de 2 bin lira ödül verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Altın Üzüm’e Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement