Amasya'da Karadeniz Kültürü Şenliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Amasya'da Karadeniz Kültürü Şenliği

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Tekpınar köyünde düzenlenen şenlikte Karadeniz kültürü tanıtıldı. Horon ekibinin sahne aldığı şenlikte, Karadeniz'in önemli yemekleri yapıldı. Şenliğe, Amasya AK Parti Milletvekili Haluk İpek ve AK Parti İl Başkanı Ekrem Toto da katıldı.

06.08.2023 18:48

Amasya'da Karadeniz rüzgarı esti

AMASYA - Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Tekpınar köyünde düzenlenen şenlikle Karadeniz kültürü tanıtıldı.

Taşova'ya 23 kilometre uzaklıkta olan Tekpınar köyünde Taşova YEG Derneği'nin düzenlediği "Karadeniz Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Şenliği'nde Karadeniz rüzgarı esti. Horon ekibinin sahne alması ve vatandaşların onlara eşlik etmesi renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Taşova YEG Derneği Başkanı Kadir Aydoğan, "Kültürlerimizin yaşatılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Eski ismi Kıranürküt olan Tekpınar köyü, 1948 yılında Trabzon Akçaabat'tan göç edenlerden oluşmuş, şeker fasulyesiyle de meşhur olan köyde son dönemde kiraz ön plana çıkmıştır. Kültürlerin harmanlandığı şenlikte, Karadeniz'in önemli yemekleri de yapıldı.

Düzenlenen şenliğe, Amasya AK Parti Milletvekili Haluk İpek, AK Parti İl Başkanı Ekrem Toto ve çok sayıda davetlinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. .

Amasya\'da Karadeniz Kültürü Şenliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Amasya'da Karadeniz Kültürü Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement