'Anna Karenina' ve 'Kerbela' İstanbul'd​a - Son Dakika
Kültür Sanat

'Anna Karenina' ve 'Kerbela' İstanbul'd​a

\'Anna Karenina\' ve \'Kerbela\' İstanbul\'d​a

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, 26 Nisan Salı akşamı, saat 20:00'de Lev Nikolayeviç Tolstoy'un ölümsüz eseri 'Anna Karenina'ya evsahipliği yapıyor.

20.04.2011 11:18  Güncelleme: 11:22

Festivalin İstanbul ayağındaki tek yabancı gösteri olan 'Anna Karenina', sadece Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek. Rus aristokrasisine mensup şık ve güzel bir kadın olan Anna Karenina'nın monoton bir evlilik hayatı vardır; bütün mutluluğu evinde ve çok sevdiği çocuğunda bulmaktadır. Aralarının açıldığını duyduğu yengesi ve ağabeyini barıştırmak üzere Moskova'ya giden Anna Karenina, orada Vronski adında yakışıklı, genç bir kontla tanışır ve aralarında büyük bir aşk başlar. Bu aşk ilişkisi nedeniyle dışlanmaları nedeniyle sinirleri bozulan Anna Karenina, Vronski'nin de içe dönük davranışları ile iyice bunalıma girer. Yaptıklarından büyük pişmanlık duyar ve sonunda intihar eder. Anna'nın ölümünden sonra Vronski de manevi bir çöküntü içine girer. Çareyi orduya yazılmakta bulur.

Festival kapsamındaki son oyun Ankara'da kapalı gişe oynayan 'Kerbela'

13. Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında son olarak, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve kapalı gişe oynayan 'Kerbela' isimli oyun Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak. Ali Berktay'ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini Ayşe Emel Mesçi'nin üstlendiği oyun 28 Nisan Perşembe akşamı saat 20:00'de sahnelenecek. "Kerbela, İslamiyetlin kuruluşunda var olan demokratik öğelerin yok edilmesine, Hilafetin saltanatlaşıp Doğu'nun klasik devlet yapılanmasına (nemrutlaşmasına) ve şeriatın bu saltanat-devlet anlayışının resmi doktrini haline gelmesine, din kisvesi arkasında, inançların yerini çıkarların almasına duyulan tepkinin ve direnişin öyküsüdür. Bestelerini ve müzik düzenlemelerini Tahsin İncirci'nin yaptığı oyunda halk müziği sanatçısı İlke Türkdoğan; iç orkestrada yorumları ve besteleriyle yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Anna Karenina' ve 'Kerbela' İstanbul'd​a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement