Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Eğitimi - Son Dakika
Kültür Sanat

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Eğitimi

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Eğitimi

Eğitimin Amacı: Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, uygulamada çok değişik şekillerde yapılmakta, bu da birtakım hukuki sorunların doğmasına sebebiyet verebilmektedir.

14.12.2016 20:34

Eğitimin Amacı:

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi,  uygulamada çok değişik şekillerde yapılmakta, bu da birtakım hukuki sorunların doğmasına sebebiyet verebilmektedir. Yapılan bu eğitim ile katılımcıların arsa payı karşılığı sözleşmesinin hakkında  bilgilendirilmesi ve karşılaşabilecekleri muhtemel hukuki sorunlara farklı çözüm olanakları getirebilmeleri hususunda yardımcı olunması amaçlanmaktadır.

Katılımcı Profili:

İnşaat şirketi yöneticileri, mimar ve inşaat mühendisleri, uygulamada arsa payı karşılığı inşaat ve kentsel dönüşüm işleriyle uğraşan avukatlar katılabilirler.

Eğitim Kapsamı:

Sözleşmenin Tanımı, Unsurları ve Uygulamadaki Görünüm Şekilleri

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Şekil

Genel Olarak

Şekle Aykırı Olan Bazı Durumlarda Sözleşmenin Ayakta Tutulması

Sözleşme İmzalanırken Göz Önünde Bulundurulması Gerekli Hususlar

Sözleşmenin Şerhi

Sözleşmede Tarafların Borçları

Yüklenicinin Borçları

Bağımsız Bölüm Yapma

Bağımsız Bölümü Teslim

Ayıba Karşı Tekeffül

İnşaat Ruhsatı ve Oturma İzninin Alınması

Arsa Sahibinin Borçları

Arsayı Teslim

Arsayı Devir

Yüklenicinin Temerrüdü ve Hukuki Sonuçları

Aynen İfa ve Gecikme Tazminatı

Müspet Zararın Tazmini

Sözleşmeden Dönme ve Menfi Zarar

Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Cezai Şart

Üçüncü Kişilerin Hukuki Durumu (Yükleniciden bağımsız bölüm satın alan veya taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapanların hukuki durumları)

Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Sona Ermesi

Arsa Sahibinin Sözleşmeden Dönmesi

Arsa Sahibinin Sözleşmeyi Feshi

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Eksik ve İlave İşler

Eğitimci:

Yrd. Doç. Dr. Öz Seçer

1979 yılında İstanbul'da doğan Yrd. Doç. Öz Seçer, lise öğrenimini Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini ise Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde (1998-2004) gerçekleştirmiştir. Yrd. Doç. Dr. Öz Seçer, 2005 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2007 yılında "Anonim Ortaklıklarda Pay Sahibinin Kar Payı Hakkının Sınırlandırılması" başlıklı tez ile Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Yüksek Lisans bölümünü tamamlayan Öz Seçer, 2013 yılında yine Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Doktora programını "Alım Satım Komisyonculuğu Sözleşmesi" başlıklı tez ile tamamlayarak doktor unvanını almaya hak kazanmıştır.

2013 yılında Yrd. Doç.Dr ünvanı alan Öz Seçer, 2016 yılında "Eser Sözleşmesinin İş Sahibi Tarafından Tam Tazminatla Feshi" başlıklı monografiyi doçentlik takdim tezi olarak hazırlamıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapan Öz Seçer, Medeni Hukuk, Aile Hukuku, Borçlar Hukuku Genel Hükümler lisans dersleri, İnşaat Sözleşmeleri, Kişisel Teminatlar, Ayni Teminatlar, Borçlar Hukukunda Güncel Gelişmeler yüksek lisans dersleri vermektedir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement