Aşık Paşa Şiir Şölenine Büyük İlgi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

Aşık Paşa Şiir Şölenine Büyük İlgi

Aşık Paşa Şiir Şölenine Büyük İlgi
08.11.2010 19:11  Güncelleme: 19:14

Türk Dilinin Öncüsü Aşık Paşa'yı Anmak Amacıyla Ulusal Düzeyde Hazırlanan Aşık Paşa Şiir Şöleni Gerçekleştirildi.

Türk dilinin öncüsü aşık paşa'yı anmak amacıyla ulusal düzeyde hazırlanan aşık paşa şiir şöleni gerçekleştirildi.

Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımızca ortaklaşa olarak düzenlenen Aşık Paşa Şiir Şölenine ülkemizin değişik illerinde gelen 30'a yakın şair katıldı. İLESAM İl Temsilciliğinin katkılarıyla hazırlanan ve 0 6 Kasım 2010 Cumartesi günü saat 19.00'da Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Aşık Paşa Şiir Şölenine Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN ve eşi Sayın Yeşim ERDEN, Milletvekilimiz Mikail ARSLAN, Garnizon

Komutanı Jan. Alb. Osman UÇAR, Belediye Başkan Yardımcısı Veli ŞAHİN, İl Emniyet Müdürü Osman ÖZTÜRK, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir izleyici grubu katıldı.

İLESAM Kırşehir Temsilcisi Zübeyde GÖKBULUT ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat DURSUN'un program hakkında bilgi vermelerinin ardından bir konuşma yapan Milletvekilimiz Mikail ARSLAN; "Kırşehir'in yetiştirdiği gönül erenlerinden Aşık Paşa'yı anmak amacıyla ulusal düzeyde ilk defa düzenlenen şiir şöleninin gelecek yıllarda uluslar arası boyuta taşınması gerektiğini" söyledi.

Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN'de konuşmasında; "Anadolu'nun mimarlarından olan Aşık Paşa yazdığı Türkçe eserle Türk dilinin öncüsü olmuştur.

Milli kültürümüzün gelişmesine büyük katkı sağlayan ilk Türkçecilerden olan Aşık Paşa'yı anmak ve anlatmak amacıyla düzenlenen şiir şöleni ilk defa ulusal boyuta taşındı. Aşık Paşa Şiir Şöleni artık geleneksel olarak her yıl yeni bir boyut kazanarak gerçekleştirilecektir," dedi.

Sayın Valimizin okuduğu şiir ile başlayan Aşık Paşa Şiir Şöleni, Kırşehirli şairlerin yanı sıra il dışından gelen katılımcıların şiirlerini okumalarıyla devam etti. Kırşehir Abdallar Müzik ve Oyun Topluluğu sanatçıları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Abdullah GÜNDÜZ ve Cemile YÜCEL'in türküleriyle renk kattıkları program, katılım belgelerinin dağıtımı ile sona erdi.

Büyük ilgi gören şölene katılan şairler tarihi ve kültürel eserleri gezdikten sonra ilimizden ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Aşık Paşa Şiir Şölenine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement