Atilla Arcan Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Atilla Arcan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden oyuncu ve komedyen Atilla Arcan toprağa verildi.

18.11.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden oyuncu ve komedyen Atilla Arcan toprağa verildi.

Erenköy Galip Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri, Arcan'ın eşi Gül Arzu, kızı Şebnem Sevgi, oğulları Uğur, Barış ve Özgür Gürses kabul etti.

Törende AA muhabirine açıklama yapan Arcan'ın kardeşi Kemal Gökhan Gürses, Türkiye'de mizah oyunculuğunun, insanı hızla demode ettiğine işaret ederek, "Dünyada olgunluk dönemi, mizahçının en önemli dönemidir. Atilla Arcan, en olgun dönemini, sadece kimi televizyon dizilerinde yer alarak geçirdi. En verimli olabileceği, belki kumaşın tersine işleneceği bir dönemi, bu imkanı gözden kaçıran, birçok yönetmen ya da yapımcı yüzünden, bana göre boş geçti" ifadelerini kullandı.

Atilla Arcan'ın, tiyatro ve sinema çalışmalarına çok erken başladığını aktaran Gürses, şunları kaydetti:

"Babamızın 50'lerde sinemaya başlaması, neredeyse onun için de oyunculuğunun başlama dönemini oluşturuyor. Dolayısıyla, çok verimli bir başlangıç dönemi var. 90'larda da komedyen olarak, Türkiye onu tanıdı ve çok sevdi. Komedi dili, Türkiye için biraz yeni bir dildi. Ağırlıklı olarak, durum komedisi üzerine odaklanmış bir mizah anlayışıyla hareket etti. Aynı zamanda, çok iyi de bir taklit ustası. O yanıyla da gerçekten, dönemin politik kimliklerini, son derece eleştirel birer karakter olarak sergileme imkanı buldu."

Rol arkadaşı, oyuncu Rasim Öztekin, söyleyecek çok bir şeyin olmadığını ifade ederek, "Atilla abiyle, yıllar sonra ilk defa çalıştık. Keşke daha önce çalışsaydık. Keşke daha fazla çalışsaydık ama olmadı. Atilla abi her şeyden önce çok insandı. Çok kibar bir insandı. Kibarlığıyla karşısındakini mahcup eden biriydi. Allah rahmet eylesin" dedi.

Oynadığı dizinin de yapımcısı olan Birol Güven, dizi sebebiyle son dönemde yakınlaştıklarına vurgu yaparak, "Onu tanıma fırsatını buldum. Ben de herkes gibi, onu böyle taklitler yapan bir insan olarak biliyordum ama yakından tanıyınca, gerçekten çok entelektüel bir insan olduğunu gördüm. Çok iyi de bir oyuncu. Onun ötesinde çok iyi bir insandı. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Bir diğer rol arkadaşı, oyuncu Hacı Ali Konuk, Arcan'ı çok sevdiğini aktararak, "Hayat bu işte. İnsanlar doğar, yaşar ve ölürler. Bu kadar basit. Atilla abi de güzel yaşadı. Ben yakından tanıdığım için biliyorum, çok düzgün bir insandı. Yani bilinç seviyesi yüksek, ahlaklı bir adamdı. Allah mekanını cennet etsin" ifadelerini kullandı.

Tiyatrocu Ulvi Alacakaptan, Arcan'ın, oyuncular arasında değişik bir yere sahip olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Çok mütevazı, bir oyuncuya yakışmayacak kadar mütevazı, çok kibar, zarif ve çok yetenekli bir insandı. Onun yaptığı taklitleri, 'bir iki fırça darbesiyle' derler bizim meslekte, yapabilecek bir kişi daha yoktu. Yazık ki böyle değerler aramızdan gittikten sonra hatırlanmaya başlanıyor. Ben artık, 'Yaşarken kıymetini bilemedik' sözünden nefret ediyorum."

Arcan'ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Küçükyalı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Atilla Arcan Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement