Bahçelievler Belediyesi "5. Kısadan Hisse" Kısa Film Günleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Bahçelievler Belediyesi "5. Kısadan Hisse" Kısa Film Günleri

Bahçelievler Belediyesi "5. Kısadan Hisse" Kısa Film Günleri

10 – 13 Mart 2011bahçelievler 'Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'

09.03.2011 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 5. kez düzenlenen "Kısadan Hisse" Kısa Film Günleri yine dopdolu; birbirinden ilginç ve farklı filmlerin bir araya getirilip sanatseverlere sunulduğu festival bu yıl da benzersiz bir yelpaze sunuyor.

10 - 13 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivale bu yıl 128 film başvurdu. Başvuran filmlerden özenle seçilen 46 kısa film beyazperde de kendine yer bulacak. Katılımcılar 12 Mart'ta Film Fabrikası forumunun 13 Mart'ta ise Marmara Üniversitesi İletişim Stüdyoları Teknik Ekibinın özel programlarına katılma fırsatı yakalayacak. Ayrıca 13 Mart Pazar günü saat:19.00'da sinema yazarı ve yönetmen Ali Murat Güven'in söyleşisi gerçekleşecek.

Bu yıl 5.si düzenlenecek olan "Kısadan Hisse" KISA FİLM GÜNLERİ bu yıl yine Türk Sineması'na yaratıcı isimlerin katılması ve sinema sektörüne tanıtılması amacıyla başlıyor. Gençlerin sanatsal duyarlılıklarının geliştirilmesine katkıda bulunabilmeyi ve kabul edilen tüm filmlerin sergilenmesini amaçlayan festival 10 - 13 Mart 2011 Tarihlerinde Bahçelievler Belediyesi – Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenecek.

KISA FİLM GÜNLERİ'ne ulusal bünyede tüm profesyonel ve amatörler; kurmaca, canlandırma, deneysel, belgesel ve animasyon türlerinde üretilmiş filmleri ile katılabiliyorlar. Filmin daha önceden bir festivale katılmış olması yada herhangi bir festivalde ödül kazanmış olması Kısa Film Günleri'ne katılmasına engel değil.

Türk Sineması'na destek sağlamak, yaratıcı isimlerin ülkemiz sinema sektörüne tanıtılması ve özellikle gençlerin sanatsal duyarlılıklarının geliştirilmesini amaçlayan festival; konuk, izleyici ve eser sahipleri arasında etkileşimin sağlandığı bir platform oluşturulması hedeflenmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bahçelievler Belediyesi '5. Kısadan Hisse' Kısa Film Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement