'Bakar Mısınız?' Oyunu Manisalıları Güldürdü - Son Dakika
Kültür Sanat

'Bakar Mısınız?' Oyunu Manisalıları Güldürdü

\'Bakar Mısınız?\' Oyunu Manisalıları Güldürdü

'Bakar Mısınız?' adlı tiyatro oyununu Manisalı tiyatro severlerle buluşturdu.

20.11.2013 09:02  Güncelleme: 09:10

Manisa Belediyesi, Kasım ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında usta oyuncu Sinan Bengier'in sahnelediği 'Bakar Mısınız?' adlı tiyatro oyununu Manisalı tiyatro severlerle buluşturdu. Oyunun geliri Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi'ne bağışlandı.

Usta oyuncu Sinan Bengier'in yazıp yönettiği 'Bakar Mısınız?' adlı tiyatro kabere, Manisa Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Manisalı tiyatro severlerle buluştu. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda sahnelenen oyunu Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Manisa Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu ve eşi Alparslan Ustamehmetoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil ve eşi İnci Açıkdil, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile Manisalı tiyatro severler katıldı. İki perdelik kabere oyununda Sinan Bengier ile birlikte İyi Fikir Tiyatrosu oyuncuları Umut Oğuz, Ferda Çakırel, Ayşegül Aktaş, Hilmi Erdem, Abdullah Uysal, Tolga Güleryüz, Tuncay Gürel, Suat İnal ve Suhendan Zehiroğlu'nun performansları büyük alkış aldı. Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal yaşantısına göndermelerde bulunan komedi oyunu izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Seyircilerden tam not alan oyun sonunda oyuncular büyük alkış topladı.

Büyük Usta Nejat Uygur'a Saygı

Oyun sonunda kendilerini ağırladıkları için Manisa Belediyesi'ne ve ilgilerinden dolayı oyunu izlemeye gelen tiyatro severlere teşekkür eden Sinan Bengier, sahnedeyken aldıkları haberi de paylaştı. Duayen tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un vefatını üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Bengier, "Sizlerin karşısında sahnedeyken aldığımız bir haberle Nejat Ağabeyimiz'i kaybettik. Kendisinin de ifade ettiği gibi; bir gün gelecek tiyatronun zilleri susacak, tiyatronun ışıkları sönecek, tiyatro perdesi bir daha açılmamasına üstümüze kapanacak. Hiç üzülmeyin seyircilerim, söz veriyorum sizlere dertlerinizi ben götüreceğim, kahkahalar sizlere kalacak. Nur içinde yat Büyük Usta Nejat Uygur" diye konuştu. Tiyatro salonunu dolduran Manisalılar da Nejat Uygur'u alkışlarla selamladı.

Oyunun geliri Cumhuriyet Kadınları'na

Manisa Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi, 'Bakar mısınız' adlı tiyatro oyununda da devam etti. Tiyatro oyunundan elde edilen gelir, Cumhuriyet Kadınları Manisa Şubesi'ne bağışlandı. Oyunun sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve Cumhuriyet Kadınları Manisa Şube Başkanı Hanife Lekesiz, oyuncuları performanslarından dolayı kutlayarak, çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Bakar Mısınız?' Oyunu Manisalıları Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement