Başkenti Karıştırılan Ülke: Portekiz - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkenti Karıştırılan Ülke: Portekiz

Başkenti Karıştırılan Ülke: Portekiz

Lizbon mu Porto mu hangisi? Portekiz'e gidecek olanlar için birkaç tatlı önerimiz var...

02.04.2016 09:54  Güncelleme: 09:39

Hangisi? Lizbon mu Porto mu diye sorarsanız Portekizcesi Lisboa olan, lakin "lişbuua" diye okunan şehirin Porto'yla benzerlikleri İstanbul ile İzmir gibi. Lizbon için 3 gün, Sintra-Cascais-Cabo da Roca turu için 1 günden biraz fazla, Porto için 2 gün, Porto'dan Braga bir gün kalmak yeterli.

Tatilinize ilk tavsiyemiz yükünüz hafif enerjiniz ise yüksek olsun. Gidecek olanlar için birkaç öneriyle tatlı tatlı başlayım o halde…

EN ÜNLÜ PORTEKİZ TATLISI?

Gerçekten çok lezzetli! Pastel de Nata: Yumurtalı muhallebili turtanın en güzel servisi, kalıp hamurda sıcak yapılır. Fırından çıkar çıkmaz üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiliyor.

Ye – iç – gez olarak adlandırılan Portekiz'e her gidenin denediği en bilenen tatlısı Nata'yı Lizbon'da 15 no'lu tramla gidebileceginiz en meşur pastanesi Pasteis de Belem'de ve ayrıca yolunuz Sintra'ya düşerse de cafe A Piriquita'da muhteşem tatlılarından casa do preto'yu mutlaka yemelisiniz.

ŞEHRİN EN TURİSTLİK MEKANLARI

Porto'da Majestic Café ile Lizbon'da ise Cafe A Brasileria - Confeteria Nacional (1829) - Pastelaria Suiça (1922) - Nicola (1787) - Casa Brasileira şehrin en turistlik mekanları arasında yerini alıyor.

ŞEHİRDE ULAŞIM?

Şehri doya doya da gezmek için ideal olan Lisboa Card ya da tüm toplu taşımalarda geçerli olan 2 günlük kart almak daha akıllıca çünkü tek yön gidiş ücreti: 2.8€.

Havaalanlarına ulaşım metroyla da yapılabiliyor. Lizbon'da Sao Sebastiao'dan aktarma yaparak metro ile maksimum 45-50 dakika.

Porto'yu en az 1 gün, en turistlik hattı olan Lizbon'u 15 – 28 numaralı tramlarla gezmek muhteşem.

FADO NEREDE DİNLENİR?

Nam-ı diğer Portekiz' türküsü. Fado nerede dinlenir diyecek olursanız Lizbon'da 28 no'lu tramla en turistlik hatla birlikte gideceğiniz Clube De Fado'ya sabahtan rezervasyon yaptırmanızı ve gitmeden http://www.clube-de-fado.com/ Fado nedir diye merak edenler için, bakmanızı öneririm.

BACALHAU PİŞİRMENİN 365 YOLU VAR!

Ne yenmeli? derseniz: Bir Portekiz restoranına sadece bir kez baktığınızda, hemen Portekizlilerin "bacalhau"yu (tuzlanmış ve kurutulmuş marina balığı) çok sevdiklerini anlayacaksınız. Portekizliler; yılın her gününe bir bacalhau reçetesi için, olduğunu söylüyorlar!

Haberler.com Şaziye Ceyhan


Porto'nun Nam-ı diğer Eyfel'i: Louis Bridge

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Başkenti Karıştırılan Ülke: Portekiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement