Batı'nın Yeni Standartları Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Batı'nın Yeni Standartları Kitabı

Batı'nın Yeni Standartları Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Batı'nın Yeni Standartları Kitabı kitabının kısa özeti.

22.10.2014 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Mart 1999'da, NATO'nun Sırbistan'ı bombalamasıyla "yeni bir çağ" başlıyordu. Nitekim Tony Blair bu saldırıyla birlikte, "Hattı yeni bir kuşak çiziyor," diye ilan etmişti. "Yeni bir kuşak" tarafından başlatılan bu "yeni çağ", varlığı kendinden menkul "uluslararası topluluk", kaynağı ulusal sınırları aşan "terörizm", standartları duruma göre ayarlanan "insan hakları" gibi gerekçelerle büyük güçlerin, öncelikle ABD'nin çıkarlarını, bütün dünyanın selameti gibi göstermekten başka bir yere çıkmıyordu oysa.

Yeni aydınlanma çağının ve bu çağın yüksek ilkelerinin "doğru" tercümesi buydu. ABD, her zaman kendi algıladığı çıkarları doğrultusunda hareket edecekti; ABD'nin çıkarlarına ters düşen durumlarda ise, başka ülkeler yükü sırtlamak ve faturayı ödemek durumundaydılar...

Bu doğrultuda, insan haklarını savunmak adına bazı ülkelerin egemenliğini de ihlal edilebilirdi. Ama bunu sadece "aydınlanmış devletler" yapabilirdi; başka ülkelerin böyle bir şeyi akıllarından geçirmeleri bile mümkün değildi.

Bütün dünyanın tandığı muhalif aydın Noam Chomsky, Batı'nın Yeni Standartları ( Kosova, Doğu Timor ve Dünyaya Hükmeden "Yeni Kuşak") başlıklı bu kitabında, Kosova ve Doğu Timor örneklerini ayrıntılı verilerle irdeleyerek, yeni kuşağın önderliğinde belirlenen Batı'nın yeni standartlarını bütün çıplaklığı ve ürkütücü sonuçlarıyla birlikte gözler önüne sermektedir.

(Arka Kapak)

Yazar: Noam Chomsky

Yayınevi: Everest Yayınları

ISBN: 9789752970175

Boyut: 135x195

Sayfa Sayısı: 144

Basım Yılı: 2002-01

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton kapak

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Batı'nın Yeni Standartları Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement