Bayraklı Belediyesi Tarihi Üçüz Bina'nın Restorasyonunu Tamamlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bayraklı Belediyesi Tarihi Üçüz Bina'nın Restorasyonunu Tamamlıyor

Bayraklı Belediyesi Tarihi Üçüz Bina\'nın Restorasyonunu Tamamlıyor

Bayraklı Belediyesi, Tarihi Üçüz Bina'nın restorasyon çalışmalarının son aşamasına geldiğini duyurdu. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan restorasyon çalışmalarıyla birlikte tarihi yapı, Bayraklı'nın sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılacak. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, projenin yüzde 70-80'ini tamamladıklarını ve yakın zamanda hizmete açacaklarını belirtti. Üçüz Bina, 21 odalı sosyal ve kültürel bir değer olarak ilçeye değer katacak.

16.10.2023 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi, hizmet binası bahçesinde yer alan Tarihi Üçüz Binanın restorasyonunda sona yaklaştı. Aslına uygun olarak yürütülen yenileme çalışmalarının yıl sonuna kadar biteceği ve Tarihi Üçüz Binanın Bayraklı'nın sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılacağı belirtildi.

Bayraklı'nın koruma altındaki tescilli tarihi yapıları arasında yer alan asırlık Üçüz Bina, Bayraklı Belediyesi ve İzmir Valiliği tarafından restore ediliyor. Bu çerçevede Bayraklı Belediyesinin Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından kabul edilerek başlatılan projesinde son aşamaya gelindi. Belediye ana hizmet binası bahçesinde bulunan üçüz bina, ilk günkü görünümüne kavuşturularak kentin sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılacak.

475 metrekare kapalı alanı olan tarihi yapının 235 metrekare oturma alanı bulunuyor. Zemin artı bir kat olarak aslına uygun şekilde restore edilen üçüz yapının zeminine 12, birinci katına da 9 oda inşa edildi. Projenin yıl sonuna kadar tamamlanıp, hizmete açılacağı belirtildi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "İlçemizin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak öncelikli sorumluluklarımızdan biri. Göreve geldiğimizden bu yana ilçemizin sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. Bir yandan Homeros gibi değerlerimize sahip çıkıyoruz bir yandan da tarihimizle bütünleşiyoruz. Kent kimliğinin oluşmasına değer katacak işlerden biri olarak belediye binamızın bahçesindeki tescilli yapıyı da bu kapsamda yeniden ayağa kaldırmak ve ilçe sakinlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Sonlarına yaklaştığımız proje ile restore edilen tarihi üçüz bina, kısa süre içinde hizmete girecek ve ilçemize değer katacak yapılardan biri olacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Bayraklı Belediyesi Tarihi Üçüz Bina'nın Restorasyonunu Tamamlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement