Bedri Baykam'dan yeni sergi - Son Dakika
Kültür Sanat

Bedri Baykam'dan yeni sergi

Bedri Baykam\'dan yeni sergi

"Resmin İçinde Yaşıyorum" sergisi Bedri Baykam'ın 2007 – 2009 4D döneminden ve 2009 – 2015 arası ürettiği son dönem çalışmalarının bulunduğu, özel bir seçki olarak sunuluyor.

27.06.2016 18:09  Güncelleme: 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçının tarihsel bir sürecin devamı olarak karşımıza çıkan eserleri, teknik anlamda farklılık gösteriyor. 2007 – 2009 yılları asarındaki dönemde, sanatçı 4D teknolojisi ile ürettiği işlerinde 3 boyuta ek olarak zaman faktörünü de ekliyor. 25-30 katmanın birbiri üstüne oturtulduğu bu işler, sanatçının favori temaları olan erotizm, İstanbul, sanat tarihi ve pop kültüre göndermeler içeriyor. Çağdaş sanata çok farklı bir bakış açısı ve yeni bir teknik getiren Bedri Baykam'ın bu dönemi, sanatsal süreci içerisinde oldukça önemlidir.

Sanatçı son dönemde ürettiği eserlerinde ise, tekrar tual yüzeyine geri dönüyor. Tual üzerine boya dışında, kolajlarla oluşturduğu metaforlar, politik göndermeler, daha önceki yıllarda ürettiği eserlerin devamı niteliğindedir.

Bedri Baykam "Kendi imkanları ile çoğalan ve artık kendi ikonolojisini kurduğu görsel bir algı üzerinden hem kendi geçmişini didikliyor, hem sanat tarihsel bilgiyi yeni baştan okuyor, hem de resim sanatının hala potansiyel bir imge dünyası olduğunu gösteriyor. Sanatındaki farklı evrelerin yeni görsel dışavurum alanları ile kurabileceği ilişki açık ve berrak. Malzeme ve işaret ettiği güncel anlamları dönüştürme becerisi şu ana kadar biriktirdiği ikonolojinin içine öyle bir yerleşiyor ki, her yeni imge zamansızlığını koruyor. Geçmişten gelenle şimdinin karşılaşmasının yarattığı gerilimi, zekice bir manevrayla görsel bir canlılığa dönüştürüyor Bedri. Son iki yıllık üretimin düşünsel ve resimsel altyapısının içerisine ikonolojisindeki görsel alfabeyi usulcacık yediriyor. Her yeni resim, sanatındaki işaretlerin güncel dünyadaki karşılığını araştırıyor. Boyamak, yüzeyin beyazlığında bir alan kurmak ve tasarlamak, bildiği, tanıdığı, kullandığı objelerin açık ve kapalı anlamlarına işaret etmek, görsel bir anlatımın birbirine bağlı dinamiklerle örülebileceğine inanmak, hala ilgi ve merakla tekrar ettiği uygulamalar."( Levent Çalıkoğlu, Tarihin Röntgencisi Kataloğundan)

Bedri Baykam'ın "Resmin İçinde Yaşıyorum" isimli kişisel sergisi 5 Temmuz – 4 Eylül 2016 tarihleri arasında Art Suites Gallery Bodrum'da izlenebilir.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bedri Baykam'dan yeni sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor
    09:27 Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor

    Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğreticiler, Osmanlılarda mezar sandukalarının üzerine örtülen puşideleri Maraş işi tekniğiyle yeniden yapmaktadır. Puşideler, El Sanatları ve Teknolojisi Nakış Bölümü'ndeki 8 kişilik ekip tarafından özenle işlenmektedir. Bu proje, Maraş işini gün yüzüne çıkarmaktadır.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.


Advertisement