Beşiz ailesinin mutluluğu - Son Dakika
Kültür Sanat

Beşiz ailesinin mutluluğu

Beşiz ailesinin mutluluğu

Ağrı'da, Fatih ve Hatice Yılmaz çifti, beşizleri ve beşizlerin büyüğü kızları Ecrin Duru ile geçim güçlüğüne rağmen mutlu bir yaşam sürdürüyor.

05.11.2019 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da, Fatih ve Hatice Yılmaz çifti, beşizleri ve beşizlerin büyüğü kızları Ecrin Duru ile geçim güçlüğüne rağmen mutlu bir yaşam sürdürüyor.

Kent merkezindeki Fırat Mahallesi'nde oturan oto elektrikçisi Fatih Yılmaz ve eşi, 4 yıl önce doğum için Bursa'ya gitti.

Doğum sürecini Bursa'daki özel bir hastanede tedavi görerek geçiren Hatice Yılmaz, ardından Hiranur, Rabia, Havva, Berfin ve Tenzile ismini verdikleri 5 kız bebek dünyaya getirdi.

Büyük bir sevinç yaşayan ve 8 yaşında Ecrin Duru adında bir kızları daha bulunan Yılmaz ailesi, yaklaşık 3 ay yenidoğan ünitesinde kalan çocuklarının riskli süreci atlatması sonrası bir süre Bursa'da yaşayıp Ağrı'ya döndü.

Çocuklarının ihtiyaçlarını gidermek için yoğun çaba sarf eden baba Fatih Yılmaz, zaman zaman birbirini kıskanan beşizlerinin tüm ihtiyaçlarını benzer şekilde karşılamaya çalışıyor.

Elbise ya da oyuncak almak istediğinde çocuklarının tamamına birbirlerini kıskanmamaları için aynı renk ve özelliklerde oyuncak ya da elbise alan baba Yılmaz, aynı özelliklerde 4 elbise ya da oyuncak bulması halinde bile beşinci çocuğunun üzülmemesi için bu alışverişten vazgeçiyor.

Ağrı'nın tek beşizleri

Bu tür güçlüklere rağmen 6 kız babası olmanın mutluluğunu yaşayan baba Yılmaz, Ağrı'nın tek beşizlerinin kendi kızları olduğunu da gururla çevresindekilere anlatıyor.

Havaların da soğumasıyla günün büyük bölümünü evde geçiren beşizler, televizyon izleyip oyun oynuyor.

Çevredekilerin de ilgisini çeken sevimli beşizler, neşeli tavırları ile ailenin mutluluk kaynağı oluyor.

Halı sahada maç yaparken ayağı incindiği için şu sıralar çalışamayan ve vaktini evde çocukları ile oynayarak geçiren baba Fatih Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle en büyük mutluluklarının çocuklarının sağlığı olduğunu ifade etti.

Ağrı'nın tek beşizleri

Fatih Yılmaz, 2 yıl Bursa'da yaşadıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Beşizlerimiz şu an 4 yaşındalar. Çok mutluyuz ve en azından beşizlerimizin sağlıklı olması bize yetiyor. Cumhurbaşkanımızı sevdiğimiz için bir kızımıza annesinin ismi olan Tenzile adını koyduk. Diğer kızlarımıza da Hiranur, Rabia, Havva ve Berfin adını verdik. Beşizler Bursa'da 3 ay yoğun bakımda kaldılar sonrasında evimize getirdik. Beşizlerim Türkiye'nin ikinci beşizleri ve onlardan sonra başka beşizler de oldu ama Ağrı'nın tek beşizleri benim kızlarım. Ağrı'da ilk defa beşiz bebekler doğdu."

Vatandaşların da ilgi odağı

Beşizlerin Ağrı'da ilgiyle karşılandığını ve en çok zorlandıkları konunun onlara aynı bedenlerde ve aynı renklerde elbise bulmak olduğunu ifade eden baba Yılmaz, şunları kaydetti:

"Beşizlerin yanı sıra bir de ablaları var. Beşizlere bakmak zor, anneleri daha çok yoruluyor. Bazen beşizleri dışarıya parka çıkarıyorum, ilgi odağı haline geliyorlar. Herkes bize bunların beşiz mi olduğunu soruyor. Beşizlerimizin dördüncü yaş günü yaklaşıyor ve çok mutluyuz. Hepsinin sağlıklı olması bizi çok mutlu ediyor. Evde aralarında oyun oynuyorlar. Ben akşamları eve geldiğimde elim boş gelmiyorum, ufak bir şeyler alıyorum. Birine sakız birine kek alsam kabul etmiyorlar. Birine bir şey alsam diğerleri de aynı şeyleri istiyor. Bu sefer de aralarında kavga başlıyor."

Beşizlerin ablası Ecrin Duru da kardeşleri ile keyifli vakit geçirdiklerini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Beşiz ailesinin mutluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.


Advertisement