Blues… Bir Kez Daha! - Son Dakika
Kültür Sanat

Blues… Bir Kez Daha!

Blues… Bir Kez Daha!

Ramazan'da Mavilere Bürünmek

02.09.2010 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kitapları, köşe yazıları, düşünceleri ve yetkin düşünsel birikimi ile geniş bir okur kitlesinin dikkatle takip ettiği yazar, Dücane Cündioğlu, TVNET'te yayınlanan "Ramazan'da Blues" programının ikinci bölümüyle okur ve izleyicileri ile yeniden buluşuyor. Geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayınlanan ve büyük bir ilgi gören, "Ramazan'da Blues" Mustafa Özkaya'nın sunumu ile ekrana geliyor.

"Tanrıyı Şehirde Aramak" üst başlığını taşıyan programda, düşünce, sinema, resim ve hikmet üzerine derinlikli sorgulamalar yapılarak, "Blues'un rengi neden mavidir? Hüznün rengi olan Mavi, neyin sembolüdür? Resim sanatının Batı düşüncesindeki yeri ne? İnsan, Şeytan ve hakikat arasında nasıl bir bağ vardır?" sorularına cevap aranıyor.

Programda ayrıca "Ramazan'da mavilere bürünmek ne anlama gelir? Yeşilin Oğlu, hangi sırrın kaynağıdır? Şehrin hüznü ile Kâbe'nin içindeki İsa arasındaki yol, insanı nereye götürür?" soruları esas alınarak, mavi, yeşil, kırmızı ve beyaz renklerinin anlam haritasına ilişkin çözümlemeler yapılıyor.

"Mikhail Vrubel, Van Gogh, Konstantin Dimitriyeviç Flavitsky, Francisco de Goya, Franz von Stuck" gibi Batılı ressamların resimleri üzerinden Batı ve Doğu, Caz ve Blues, Çöl ve Şehir, Şeytan ve Tanrı kavramlarına yönelik tespit ve kritiklerini de paylaşacak olan Dücane Cündioğlu, "Ölümün Dört Rengi, Hz. İnsan, Hakikat ve Hurafe, Cenab-ı Aşk, Göz İzi, Keşf-i Kadim, Felsefenin Türkçesi, Anlamın Tarihi, Düşünce Düşlenir" gibi bir çok eserin de sahibi olarak biliniyor. "Ramazan'da Blues", 4 Eylül Ağustos Cumartesi 23:30'da TVNET'te.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Blues… Bir Kez Daha! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement