Botan Efsanesi, İzleyenleri Büyüledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Botan Efsanesi, İzleyenleri Büyüledi

Botan Efsanesi, İzleyenleri Büyüledi

Siirt'in binlerce yıllık tarihini, efsanelerini, kültürel dokusunu dansın diliyle anlatan Botan Efsanesi, İstanbul'da sahne aldı.

28.12.2013 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yaptığı geceye; Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Milletvekili Arif Demirkıran, Osman Ören, İstanbul Vali Yardımcısı Hayrullah Sun, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Siirtli iş adamları, STK Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Başakşehir'li katıldı.

Siirtli öğretmen, öğrenci ve esnaflardan oluşan Botan Efsanesi, BKSM'de sahne performanslarıyla göz doldurdu. 45 kişiden oluşan Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu, halk oyunlarını tiyatral olarak sundu. BKSM'de izleyicilerin alkışlarla eşlik ettiği gösteride grup; Grani, Halef, Segavi, Karakistan, Kızlar, Huruke, Genimo, Helala, Maşallah, Bablekan, Govend, Çaçan, Kevanjer, Hazale, Dellocan ve Mizansel gibi Siirt yöresine ait oyunları sahneledi. Büyük bir halk kitlesinin izlediği Botan efsanesi izleyenleri adeta büyüledi.

İstanbul'daki biletli ilk gösterisi olan Botan Efsanesi, oyunları yanında, kostümleri ile de beğeni topladı.

İsmini, Dicle Nehri'nin bir kolu ve yaşamın ilk yeşerdiği yerlerden biri olan Botan Çayı'ndan alan topluluk, Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın himayesi ve destekleriyle 9 ay önce kuruldu. Botan Efsanesi, halk oyunları gösterisi şiirlere ve türkülere konu olan Botan Çayı'ndan başlayarak, astronomi bilimlerinin zengin değerlerine sahip olan Güneş Hadisesi'ni anlatan üç dilli şehrin kültürünü konu alıyor.

Kardeş ve Barış Mesajları Verildi

Gecenin sonunda selamlama konuşması yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: "Bu kadar güzel bir gösterinin ardından konuşmak çok zor. Bu salon her zaman sizlere açıktır, tekrar sizi izlemek isteriz. Valimizi tebrik ederim. Kardeşlik bu olsa gerek. Bu gösteriyi izleyip de Siirtlileri sevmeyen olamaz" dedi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın ise yaptığı konuşmada bu grupla ne kadar övünsek azdır, dedi. Vali Aydın sözlerini şöyle tamamladı: "Siirt'in yaşayan 3 kültürünü tanıtmak amacıyla Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu'nu valiliğimiz bünyesinde kurduk. Siirt'in binlerce yıllık tarihini, efsanelerini günümüze dansla taşıdık. Bu büyük kültürü ne kadar tanıtsak azdır" dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, gruba destekleri için Vali Ahmet Aydın'a çiçek takdim etti. Başkan Uysal ve Vali Aydın grubunun Sanat Yönetmeni Sezgin Aydın'a çiçek takdim etti.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Botan Efsanesi, İzleyenleri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement