Bu Hafta 7 Film Vizyona Girecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Hafta 7 Film Vizyona Girecek

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girecek.

19.05.2016 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girecek.

Doğa Can Anafarta'nın yönettiği ve Büşra Çubukçuoğlu, Funda Ersin, Murat Onuk ile Doğuş Gün Demir'in oynadığı "Alamet-i Kıyamet: Tarikat" izleyici ile buluşacak.

Filmde, Çubukçuoğlu'nun canlandırdığı, hamile olan ve tuhaf komşularıyla garip bir apartmanda yalnız yaşayan Elif karakterinin hayatının bazı olaylar nedeniyle karabasana dönmesi anlatılıyor.

Korku türündeki film, 1999 yılında ülkemizde ve dünyada yaşanan gizemli olaylara farklı bir bakış açısından bakıyor.

"Misafir"

Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu ile Hale Akınlı'nın oynadığı filmin yönetmenliğini Mehmet Eryılmaz yaptı.

İlk filmi "Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi"nin yanı sıra dramatik belgesel filmlere imza atan Mehmet Eryılmaz, ikinci uzun metraj filmi olan "Misafir"in senaryosunu da kendi kaleme aldı.

Anne kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde işleyen ve aile içi cinsel taciz meselesini alt hikaye bağlamında ele alan film, genel planda hayata tutunamayan insanların hikayesini anlatıyor.

"İyi Adamlar"

Shane Black'ın yönettiği filmde, Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice ile Matt Bomer oynuyor.

70'lerde Los Angeles'ta geçen ve iki özel dedektifin macerasını konu alan film özetle şöyle:

"Los Angeles'ta, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir film yıldızı olan Misty Mountain'ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki özel dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulurlar."

"Yakışıklı Rocky"

Nishikant Kamat'ın yönettiği gerilim ve aksiyon türündeki film, Goa'da işlettiği dükkanıyla mütevazı bir yaşam süren "Rocky" lakaplı Kabir Ahlawat'ın, sekiz yaşındaki bir kızı kaçıran uyuşturucu mafyasıyla girdiği intikam odaklı mücadeleyi konu ediniyor. 2014 yapımı Hollywood filmi "John Wick"in baz alındığı ve Bollywood draması ögeleriyle süslenmiş bu Hint yapımının başrollerinde John Abraham ile çocuk oyuncu Diya Chalwad'ın yanı sıra yardımcı rollerde Shruti Haasan, Nishikant Kamat ve Sharad Kelkar yer alıyor.

"Başımın Belası"

Başrollerini Jason Sudeikis ve Rebecca Hall'un paylaştığı filmde ikiliye, Joe Manganiello, Dianna Agron ve Blythe Danner gibi oyuncular eşlik ediyor.

Ünlü bir müzisyen olan eşini kaybetmenin acısını atlatamamış genç bir gazetecinin, eşinin hayatını anlatan bir biyografi kaleme almaya niyetlenmesinin ardından; New York'tan genç kadının yaşadığı kasabaya gelen bir üniversite hocasının da aynı amaçla müzisyenin hayatıyla ilgilenmesi ile ikili arasında oluşan bağı anlatan filmin yönetmen koltuğunda Sean Mewshaw bulunuyor.

"Annemle Geçen Yaz"

Brezilya sinemasının tanınan yönetmenlerinden Anna Muylaert'in beyazperdeye taşıdığı filmde Camila Mardila, Karine Teles, Lourenço Mutarelli ile Michel Joelsas oynuyor.

Aile, iktidar ve sevgiye dair mizahla harmanlanan traji-komik filmin hikayesi özetle şöyle:

"Val, işini ciddiye alan bir hizmetçidir. Kızı Jessica'yı yetiştirmeleri için Brezilya'nın kuzeyindeki akrabalarının yanına bırakan Val, Sao Paulo'da zengin bir ailenin yanında sevgi dolu bir dadı olarak çalışmaktadır. Jessica 13 yıl sonra annesini ziyarete geldiğinde, annesinin ailenin yanında bir köle gibi çalışmasından rahatsız olur ve tepki gösterir. Bu beklenmedik tutumundan evdeki herkes etkilenmeye başlar."

"7. Gün"

Kelvin Tong'un yönettiği filmin başrollerini Elizabeth Rice ve Matthew Settle paylaşıyor.

Korku türündeki film, başarılı bir gazetecilik geçmişi olan genç bir kızın, kız kardeşinin esrarengiz ölümü üzerine Singapur'a gitmeye karar vermesi ve ardından karşılaştığı gizem dolu olaylar konu ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bu Hafta 7 Film Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    19:13 Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalde, kuzugöbeği çorbası ikram edildi, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Ayrıca, kuzugöbeği mantarları da satışa çıkarıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gelecek yıllarda festivallerin devam edeceğini belirtti. Festival, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi
    17:48 Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Arkeoloji Müzesi'nde, öğrenciler için 'Hacivat ve Karagöz' gölge oyunu gösterisi sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Müzesi ve SICPA Türkiye firmasınca düzenlenen gösteri, öğrencilere tarihi sevdirmek, müze sevgisini aşılamak ve Müzekart'ı tanıtmayı amaçlıyor.

  • İzmir'de düzenlenen resim sergisiyle öğrenciler zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirildi
    17:22 İzmir'de düzenlenen resim sergisiyle öğrenciler zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirildi

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay İzmir Şubesi'nin düzenlediği "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" isimli resim sergisi, açıldı.

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek
    17:10 Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezarının restorasyon çalışmaları revize projeyle sürdürülecek. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, restorasyonun yüzde 50'sinin tamamlandığı ve Çanakkale Müze Müdürlüğü tarafından revize restorasyon projesinin istendiği belirtildi. Ayrıca, türbeyle ilgili gelen şikayetler üzerine gerekli tedbirlerin alınması için yükleniciden talepte bulunuldu.


Advertisement