Çankırı'da Öğrenciler "Ertuğrul 189" Filmini İzledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Çankırı'da Öğrenciler "Ertuğrul 189" Filmini İzledi

Çankırı'da Türk-Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası tarafından yapılan organizasyonla çevre köylerde okuyan 110 öğrenci "Ertuğrul 1890" filmini izledi.

11.01.2016 17:01

Çankırı'da Türk- Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası tarafından yapılan organizasyonla çevre köylerde okuyan 110 öğrenci "Ertuğrul 1890" filmini izledi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, sinemadaki gösterim öncesi yaptığı konuşmada, filmin anlamlı bir dostluk hikayesi olduğunu anımsattı.

Türk-Japon kardeşliğinin çok eskiye dayandığını belirten Dinç, "Bu sağlam ve köklü geçmişi Norifumi Fujimoto Beylerin Çankırı'ya yapmış oldukları o büyük yatırım esnasındaki ilişkilerimizde de çok açık bir şekilde gördük. Filme vermiş oldukları destekten ve katkıdan dolayı milletimiz adına değerli Japon dostlarıma başta Fujimoto Beye çok teşekkür ediyorum" dedi

Fabrikanın üst düzey yöneticisi, Norifumi Fujimoto da yaptığı konuşmada, Türkler ile Japonların kardeşliğini anlatan filmi çocuklara izlettirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Uzak ülkelerden buraya gelip yatırım yaptıklarını kaydeden Fujimoto, "Sizlerin yaşamakta olduğu topraklarda Japonya denilen uzak bir ülkeden gelmiş bizler bir fabrika inşa ettik. Türkiye ve Japonya geçmişten gelen güçlü bir dostluk bağıyla bağlı kardeş ülkelerdir. Sizlerin yaşamakta olduğu Çankırı'yı ve güzel ülkeniz Türkiye'yi daha mükemmel bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Fujimoto, 2013 yılında Vali Vahdettin Özcan ile Japonya'ya gittiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Valimizle birlikte Japonya'da olduğumuz süre içerisinde bu filmde konu edilen Ertuğrul Firkateyni'nin battığı Wakayama şehrine gittik. Wakayama'ya bağlı Kuşimoto şehrine gittiğimizde şehrin belediye başkanıyla tanıştık. Belediye başkanı Türkiye'den gelen valimize ve diğer misafirlere film hakkında bilgiler verdi ve bu filmi yapmak istediklerini söylediler. Böylece şirketimiz bu filmin yapılması için az da olsa sponsorluk yapmaya karar verdi. Bizlerin bağışının vesilesi ile birçok farklı firma da aynı şekilde yardım ettiler ve film tamamlanmış oldu. Çankırı şehri ve Çankırı halkı bu filmin oluşmasında büyük vesile oluşturmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, filmi izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çankırı'da Öğrenciler 'Ertuğrul 189' Filmini İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement