Cazın Prensesinden Yeni Albüm: Colors - Son Dakika
Kültür Sanat

Cazın Prensesinden Yeni Albüm: Colors

Cazın Prensesinden Yeni Albüm: Colors

İlk stüdyo albümü "Confession"la uzun süre müzik listelerinde bir numarada kalmayı başaran Karsu; ikinci albümündeki şarkıları Türkiye konserlerinde Türk müzikseverlerle buluşturacak.

11.01.2016 15:43  Güncelleme: 15:44

Hollanda'da yaşayan ve caz ile etnik çizgileri birleştiren müzik dünyasının genç yıldızı Karsu, ikinci albümünü çıkardı. Eylül ayında Hollanda'da çıkan ve Amsterdam'ın ünlü salonlarından Paradiso-Noord'ta tanıtılan Karsu'nun ikinci albümü Colors, Türkiye'de "Y Kültür Sanat" etiketiyle raflarda yerini aldı.

Caz müzikle tanınan Karsu, yeni albümünde caza funk, pop ve reggae stillerini de kattı. Albümlerindeki şarkıların neredeyse tamamını kendi yazıp besteleyen Karsu, bugüne kadar bestelediği bütün şarkıları İngilizce olarak hazırlarken bu albümde Türkçe sözler yazarak bestelediği iki şarkıya da yer verdi.

Karsu'nun yeni stüdyo albümü Colors'ta yine caz sesleri var ama bu kez biraz daha hareketli, neşeli ve enerjik. Albümün adı (Colors=Renkler), Karsu'nun çok kültürlü kökenini, değişik müzik türlerini harmanlayarak kendi müziğini dünyayla paylaşmasını yansıtıyor. Albüm kapağı da albümün adı gibi renkler temasına uygun olarak tasarlandı.

Karsu yeni albümünde yine kendi şarkılarını yazıp besteledi ve ilk kez Türkçe şarkılar yazdı. "Bırak Beni Böyle" ve "Bekledim" adlı şarkılar, Colors albümünde Karsu imzasıyla dinlenebilecek.

BARIŞ MANÇO'YA SELAM OLSUN

Yeni albümündeki 11 parçanın 10'unun söz ve müziğini kendisi yapan 25 yaşındaki sanatçı, albümde üç Türkçe parçaya yer verdi. Sözleri kendisine ait olan Bekledim adlı şarkının müziğini ise Nelson ve Djosa ile birlikte yapan Karsu, diğer Türkçe şarkı Bırak Beni Böyle'nin söz-müziğini kendisi yaptı.

Albümde bir de sürpriz var. Sözü ve müziği Barış Manço'ya ait olan "Domates, Biber, Patlıcan"a albümde yer veren Karsu "Ben yıllardır dünyanın pek çok ülkesinde bu parçayı söylerim. Konsere gelenler de coşkuyla eşlik ederler. Bu ikinci albümde yerelle evrenseli birleştirmiş olan büyük usta Barış Manço'ya da bir selam gönderelim istedim" diyor.

Albümün ilk single'ı "Turn It Around"un klibi yayınlandı. İlk klibi dünya TV'lerinde gösterime başlanan albümün ilk konseri ise Amsterdam Noord'daki Paradiso konser salonunda gerçekleşti. Albümün tanıtım konserinde Hollandalılar, albümü çok beğendiklerini ifade ederken, sözlerini anlamasalar bile en çok 'Bırak Beni Böyle' adlı şarkıdan etkilendiklerini söylediler.

Albümün Türkiye'deki tanıtımı kapsamında 19 Ocak'ta İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi'nde konser verecek olan Karsu, memleketi Hatay da içinde olan Türkiye turu yapacak. Ardından dünya turuyla şarkılarını dinleyicileriyle buluşturmaya devam edecek...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Cazın Prensesinden Yeni Albüm: Colors - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement