Cem Adrıan’ın Piyasaya Çıkmadan Meşhur Olan Albümü Raflarda - Son Dakika
Kültür Sanat

Cem Adrıan’ın Piyasaya Çıkmadan Meşhur Olan Albümü Raflarda

Cem Adrıan’ın Piyasaya Çıkmadan Meşhur Olan Albümü Raflarda

"Kayıp Çocuk Masalları", Raflarda Yerini Aldı!

22.12.2010 15:13

"Yalnız ama kıymetli çocuklara anlatılacak çok masal, söylenecek çok şarkı var" diyen Adrian'ın albümü, her biri hüzünlü ve duygu yüklü birer hikayeye dönüşen şarkılarıyla da çok beğenilecek.

Aralık ayı boyunca verdiği lansman konserlerinde sevenleriyle buluşan Cem Adrian; "Kayıp Çocuk Masalları"nı bir ses performansı değil, "his performansı albümü" olarak tanımlıyor. Birçokları tarafından ses performanslarıyla tanınan Adrian, bu defa, kaleme aldığı şarkı sözlerini ön plana çıkartarak duygularını güçlü şekilde ortaya koyuyor. Cem Adrian'ın, piyano, yaylı sazlar ve gitarlar eşliğinde, insana dair yoğun duyguları aktardığı "Kayıp Çocuk Masalları" albümü; "Bir gün bulur birbirini tüm kaybolmuş çocuklar", "Ve bir gün zaman, akan nehir gibi alır götürür üstümüzden çamuru" gibi hüzünlü ama umutlu şarkı sözleriyle dikkat çekiyor.

Alışılmışın dışında, cesur müziğiyle büyük bir hayran kitlesi oluşturan Cem Adrian; sıra dışı tarzını "Kayıp Çocuk Masalları"nın, Boğaç Dalkıran ve Semih Kanmaz tarafından tasarlanan albüm kapağıyla da ortaya koyuyor. Sanatçı; şarkı sözlerinde dile getirdiği yalnızlığı, albüm kapağı ile de vurucu şekilde ifade ediyor ve düşündürüyor. Boğaç Dalkıran'ın 2005 yılında gerçekleştirdiği "Impossible Kiss" (İmkansız Öpücük) isimli çalışmasından esinlenen fotoğrafla Cem Adrian; insanın dönüp dolaşıp varacağı yerin yine kendisi olduğunu vurguluyor.

Cem Adrian; İstanbul ve Ankara'da toplam 4 stüdyoda kaydettiği "Kayıp Çocuk Masalları"nın, Haziran 2010'da kayıtlarına başladığı kayıtlarını Kasım 2010'da tamamladı. "Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım", "Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti", "Essentials/ Seçkiler" ve "Emir" adlı dört albümü bulunan sanatçı; iki yıl aradan sonra çıkardığı beşinci albümünde söz ve müzikleri kendisine ait 12 parça seslendiriyor. Prodüktörlüğünü "Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti" ve "Emir" albümlerinde olduğu gibi yine kendisinin üstlendiği "Kayıp Çocuk Masalları"nda Adrian; sevilen müzisyenler Aylin Aslım ve Murat Yılmazyıldırım'la düet yapıyor

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Cem Adrıan’ın Piyasaya Çıkmadan Meşhur Olan Albümü Raflarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement