Cso'da "Atatürk'ü Anma Konseri" - Son Dakika
Kültür Sanat

Cso'da "Atatürk'ü Anma Konseri"

Cso\'da "Atatürk\'ü Anma Konseri"

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bugün ve yarın Stefan Asbury şefliğinde "Atatürk'ü Anma Konseri" ile seyirciyi selamlayacak.

03.11.2011 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bugün ve yarın Stefan Asbury şefliğinde "Atatürk'ü Anma Konseri" ile seyirciyi selamlayacak.

Piyano sanatçısı Özgür Aydın'ın orkestraya eşlik edeceği konserde, Jean Sibelius'un "Valse Trieste Op.44", Wolfrang Amedeus Mozart'ın "20. Piyano Konçertosu Re Minör", Edward Elgar'ın "Enigma Varyasyonları Op.36" adlı eserleri yorumlanacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası, yarın Işın Metin şefliğinde konser verecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 16 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 3 eserle izleyici karşısında olacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Büyük Tiyatro: "Kerbela" yarın izlenebilecek.

"Genç Osman" adlı oyun, 8, 11 ve 13 Kasımda sahnelenecek.

Şinasi Sahnesi: "Haydi Karına Koş" adlı oyun, yarın ve 5 Kasımda görülebilir.

"Elma Hırsızları", hafta boyunca seyirciyle birlikte olacak.

Çocuk oyunu "Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay", 13 Kasımda küçük izleyiciyle birlikte olacak.

Küçük Tiyatro: Konya Devlet Tiyatrosunun "Suskunlar Kapısı-Bab-ı Hamüşan" adlı oyun yarın ve 5 Kasımda izlenebilecek.

"Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı eser, hafta boyunca sahnelenecek.

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan" 13 Kasımda minik seyirciyle buluşacak.

Akün Sahnesi: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri", 5 Kasımda sahnelenecek.

"Fosforlu Cevriye" 8, 9 ve 10 Kasımda seyirciyle buluşacak.

Altındağ Tiyatrosu: Adana Devlet Tiyatrosu "Bir Şehnaz Oyun" ile yarın ve 5 Kasımda seyirci karşısında olacak.

Devlet Tiyatrosunun usta sanatçılarından Ali Hürol'un yönetmenliğini üstlendiği "Haydi Karına Koş" adlı vodvil, hafta boyunca sahnelenecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: "Orkestra" adlı yapıt 5, 9, 10 ve 12 Kasımda seyirci karşısına çıkacak.

Stüdyo Sahne: "Üç Yönetmen Üç Oyun/Karıncalar- Köroğlu'nun Meydana Çıkışı-Bekleyiş", yarın, 8, 11 ve 13 Kasımda seyirciyle birlikte olacak.

Oda Tiyatrosu: "Krem Karamel" isimli yapıt, yarın ve 5 Kasımda sahnelenecek.

"Hüzzam" hafta süresince beğeniye sunulacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: "Kantocu", yarın ve 5 Kasımda sahnelenecek.

"Kerbela" adlı oyun hafta boyunca izlenebilecek.

-Opera-bale-

Opera Sahnesi: "Atatürk'ü Anıyoruz" konseri 10 Kasımda gerçekleşecek.

Victor Hugo'nun ölümsüz yapıtından uyarlanan "Notre Dame'ın Kamburu" balesi, 5 Kasımda sahnelenecek.

Leyla Gencer Sahnesi: "Sihirbaz Oz" adlı müzikli çocuk oyunu, Kurban Bayramı'nın birinci günü 6 Kasımda minik seyirciyle buluşacak.

-Konser-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bugün ve yarın Stefan Asbury şefliğinde "Atatürk'ü Anma Konseri" ile seyirciyi selamlayacak. Piyano sanatçısı Özgür Aydın'ın orkestraya eşlik edeceği konserde, Jean Sibelius'un "Valse Trieste Op.44", Wolfrang Amedeus Mozart'ın "20. Piyano Konçertosu Re Minör", Edward Elgar'ın "Enigma Varyasyonları Op.36" adlı eserleri yorumlanacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası: Bilkent Senfoni Orkestrası, yarın Işın Metin şefliğinde konser verecek. Konserde Wolfrang Amedeus Mozart'ın "Senfoni No.38 Prag, Re majör KV. 504", Mahir Cetiz'in "Geceyürüyücüsü", Jean Sibelius'un

"Senfoni No.5, mi bemol majör Op. 82" eserli seslendirilecek.

Başkentte bu hafta 4 yeni film izleyiciyle buluşacak.

Yasemin ve Nesrin Şamdereli kardeşlerin birlikte yazıp yönettiği

" Almanya'ya Hoş Geldiniz" filmi vizyona giriyor. Denis Moschitto, Aykut Kayacık, Manfred-Anton Algrang'ın başrollerini paylaştığı film, Almanya'da yaşayan Türklerin yaşadıkları sorunları beyazperdeye mizahi bir dille taşıyor. Dünya prömiyeri Berlin Film Festivali'nde yapılan filmin senaryosu da Yasemin ve Nesrin Şamdereli'ye ait.

Yönetmenliğini Brett Ratner'ın yaptığı, Ben Stiller ve Eddie Murphy'nin başrollarde olduğu "Kule Soygunu" seyirciyle buluşuyor. filmin senaryosu komedi macera türündeki filmlerde imzası olan Ted Griffin ve Jeff Nathanson'a ait.

Said Nursi'nin Isparta'nın Barla kasabasında geçen yıllarını konu alan 3 boyutlu animasyon film, "Allah'ın Sevgili Kulu: Barla" beyazperdeye geliyor. Sert geçen kış aylarıyla bilinen Barla beldesinde 1927-1934 yılları arasında yaşanmış hikayelerden yola çıkan filmin yönetmenliğini Esin Orhan üstleniyor.

Belçikalı çizer Georges Prosper Remi'nin 1920'li yıllarda yarattığı kült karakter Tenten ve onun sevimli beyaz köpeği Milu'nun maceraları yeniden beyazperdeye, bu sefer 3 boyut teknolojisiyle uyarlandı. Filmin yönetmenliğini Steven Spielberg yaptı. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Cso'da 'Atatürk'ü Anma Konseri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı
    00:03 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı

    Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonkarahisar Yeni Müzesi'nde başladı. Festivalin açılış konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Çekyalı Daniel Matejca sahne aldı. Festival, Çekyalı besteci Antonin Dvorak'ın ölümünün 120. yılı anısına gerçekleştirildi. Festival kapsamında okul söyleşileri de düzenleniyor. Festival, 23 Nisan'da sona erecek.

  • Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    22:38 Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Yönetmen, yazar ve ressam Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' adlı kişisel sergisi, İstanbul Concept Gallery'de ziyaretçilere açıldı. Sergi, Pirselimoğlu'nun tuhaflıklar üzerine kurulu resimlerini içermekte olup, sanatçı tuhaflığın kendisindeki karşılığını bulmaya çalıştığını ifade etti. Sergi, 16 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

  • Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi
    22:34 Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi

    Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi konser verdi. Çankaya Sahne'deki konserde, Jiri Sevcik, Vladislav Borovka, Jan Brabec, Vaclav Fürbach ve Mikulas Koska'nın yer aldığı topluluk, Mozart, Farkas, Bizet, Dvorak ve Hallam'ın eserlerini seslendirdi. Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi üyeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmıştır ve birçok önemli orkestrada görev almaktadır.

  • ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak
    22:09 ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak

    ENKA Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, ENKA Sahne Gala Konseri ve Sihirli Karpuz Müzikali adlı iki özel dijital içerik sunacak. Konserde genç yetenekler sahne alırken, müzikal çocukları İpek Yolu'nun müziğine ve kültürüne dair büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

  • İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor
    21:59 İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor

    İş Sanat, karikatürist Latif Demirci'nin yarım asırlık sanat hayatını anlatan bir sergi düzenliyor. Sergi, Demirci'nin eserlerini, çizgi karakterlerin maceraları, yayımladığı kitaplar ve farklı çalışmalarıyla birlikte kronolojik ve tematik bir düzen içinde sunuyor. Ayrıca sergide, unutulmaz kahramanların yanı sıra günlük gazete karikatürlerinden örnekler de yer alıyor. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilir.

  • Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü Rize'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu
    21:39 Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü Rize'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu

    Rize'de düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında il merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Protokol, sporcular, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte Rize kültürünü yansıtan ürünler ve kıyafetler sergilendi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, turizmle ilgili olarak 12 ay boyunca faaliyetlerin devam edeceğini belirtti ve Rize'nin turizm şehri olma hedefine vurgu yaptı.

  • Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi'nde Kadın Kursiyerlerin Ürünleri Sergilendi
    21:26 Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi'nde Kadın Kursiyerlerin Ürünleri Sergilendi

    Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) projesi kapsamında kadın kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği etkinliğe katıldı. Sergide başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.


Advertisement