Danişmend ve Muallem Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Danişmend ve Muallem Borusan Müzik Evi'nde

Danişmend ve Muallem Borusan Müzik Evi\'nde

Melis Danişmend ve Yinon Muallem bu hafta Borusan Müzik Evi'nde dinleyicileriyle buluşuyor.

26.02.2013 15:28

MELIS DANİŞMEND VE YINON MUALLEM BU HAFTA

BORUSAN MÜZİK EVİ'NDE

Vurmalı çalgılar ustası ve besteci Yinon Muallem'in farklı ülkelerden beş besteci ve müzisyeni bir araya getirdiği "Renkler ve Sesler" projesi ve son albümü "Biraz Gülmek İstiyordum" ile Melis Danişmend bu hafta Borusan Müzik Evi'nde.

28 Şubat Perşembe 20.00

Yinon Muallem "Renkler ve Sesler"

1968 yılında Irak asıllı bir ailenin çocuğu olarak İsrail'de dünyaya gelen Yinon Muallem, müziğe her ne kadar Latin perküsyonları çalarak başlamış olsa da Ortadoğu'nun ses dünyasına, köklerine dönmesi çok zaman almadı. Kariyeri boyunca Ortadoğu'nun perküsyonlarını ve başka çalgılarını da keşfederek kendine has bir stil geliştirmiş olan sanatçı, darbuka, def, bendir, zarb gibi çalgıları ustaca icra ediyor. "Renkler ve Sesler" ise farklı ülkelerden beş besteci ve müzisyeni bir araya getiren ve onların özleriyle doğaçlamanın kanatlarında uçuşarak kendini bulan, tam anlamıyla eşsiz bir müzik projesi.

Yinon Muallem müzik direktörü, perküsyon, vokal

Baki Duyarlar piyano, düzenlemeler

Yossi Arnheim flüt

Yankale Segal basgitar

Haig Yazdjian ud

Sokrates Sinopoulos kemençe

1 Mart Cuma/ 21.30

Melis Danişmend

"Biraz Gülmek İstiyordum"

Akustik gitar ve piyanonun ağırlıkta olduğu davulsuz ilk albümüyle özel bir dinleyici kitlesi edinen Melis Danişmend, yeni albümü "Biraz Gülmek İstiyordum" ile Borusan Müzik Evi'nde dinleyenleri ile buluşuyor. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkılarını beraber sahne aldığı grubuyla canlı olarak kaydetmeyi tercih eden Danişmend, bu albümde ilk kez davula da yer veriyor. Düzenlemeleri Emre Ataker, Faruk Kavi, Ozan Öner, Burak Gürpınar, Gülşah Erol, Deniz Ilgar, Tansu Kaner, Serkan Çeliköz ve Melis Danişmend'e ait dokuz şarkının kayıtları Josephine, Marşandiz ve Noiseist stüdyolarında gerçekleşmişti. Miks ve mastering'i Çağan Tunalı tarafından yapılan "Biraz Gülmek İstiyordum" ile Melis Danişmend, müzik otoriteleri tarafından kendi şarkılarını yazan en başarılı kadın müzisyenler arasında gösteriliyor.

Melis Danişmend vokal, piyano, glockenspiel

Emre Ataker piyano, davul

Faruk Kavi akustik ve elektrik gitar

Burak Gürpınar davul

Gülşah Erol çello

Serkan Emre Çiftçi trompet

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Danişmend ve Muallem Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement