Deniz Özbey Akyüz "Bir Avuç Deniz"e Ses Verdi! - Son Dakika
Kültür Sanat

Deniz Özbey Akyüz "Bir Avuç Deniz"e Ses Verdi!

Deniz Özbey Akyüz "Bir Avuç Deniz"e Ses Verdi!

11 Mart Cuma Günü Vizyona Girecek Olan "Bir Avuç Deniz"; Müzikleri İçin Önemli Sanatçıları Bir Araya Getirdi!

04.03.2011 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuluğ Tırpan, Övünç Dan ve Cenk Turanlı başta olmak üzere çok sayıda farklı müzisyen, filme özel 17 yeni şarkı ürettiler. Eserler arasında yer alan, Övünç Dan'ın bestelediği "Reality Hurts" ve "Dört Mevsim Yaz" şarkılarını; rock müziğin en önemli kadın sesleri arasında gösterilen Melis Danişmend ve Deniz Özbey Akyüz seslendirdi.

Başrollerini Engin Altan Düzyatan ile Berrak Tüzünataç'ın paylaştığı, Leyla Yılmaz'ın yazıp yönettiği "Bir Avuç Deniz"de, toplam 20 şarkı kullanıldı. Müzeyyen Senar'ın seslendirdiği "Benzemez Kimse Sana", Ferhat Göçer'in yorumuyla tanınan "Cennet" " ve Pearl Jam'in ünlü şarkısı "İndifference" haricindeki 17 eser, film için özel olarak bestelendi.

Özel olarak yapılan şarkılar arasındaki "Reality Hurts" ve "4 Mevsim Yaz" adlı şarkılara Türk rock müziğinin en saygın kadın vokallerinden Deniz Özbey Akyüz ve Melis Danişmend vokal yaptı. Düzenlemesi Övünç Dan, Cenk Turanlı ile Suat Yılmaz'a, söz ve müziği Övünç Dan'a ait "Reality Hurts" adlı şarkıyı rock müziğin güçlü sesi Melis Danişmend seslendirdi. Kasım ayında piyasaya çıkardığı ilk solo albümü "Daha Az Renk" ile kendisine büyük bir hayran kitlesi oluşturan Danişmend'e, "Reality Hurts" adlı şarkıda Övünç Dan vokal olarak eşlik ediyor.

Vega grubunun solisti Deniz Özbey Akyüz'ün seslendirdiği "4 Mevsim Yaz" adlı şarkı Övünç Dan ve Cenk Turanlı tarafından bestelendi. Düzenlemesini Övünç Dan, Cenk Turanlı ile Suat Yılmaz'ın gerçekleştirdiği şarkının özelliği ise; sözlerinin Övünç Dan ve Deniz Özbey Akyüz ile birlikte filmin yönetmeni Leyla Yılmaz tarafından yazılmış olması. Dinlendiğinde her mevsim yazı hissettiren eğlenceli şarkıda, Deniz Özbey Akyüz'e vokal olarak Suat Yılmaz eşlik ediyor.

Deniz misin, liman mı? Özgür müsün, mutlu mu? Aşık mısın, tutkulu mu? Bir avuç deniz, gerçekten de bir deniz mi? Yapımcılığı Fikri Görsel Sanatlar'a ait olan, dağıtımını Cinefilm'in üstlendiği "Bir Avuç Deniz", 11 Mart 2011, Cuma gününden itibaren vizyonda!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Deniz Özbey Akyüz 'Bir Avuç Deniz'e Ses Verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement