Divanhana - Son Dakika
Kültür Sanat

Divanhana

Divanhana

Geleneksel Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden Divanhana, 22 Ekim'de İş Sanat Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluşuyor.

22.10.2016 14:05

Geleneksel Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden Divanhana, 22 Ekim'de İş Sanat Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluşuyor.

"Geleneksel Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden Divanhana, bu coğrafyanın müziğine klasik müzik, jaz ve poptan esinlenen yeni düzenlemelerle yeni bir soluk getiriyor ama alışılmıştan da uzaklaşmıyor. Grup, Bosna-Hersek geleneksel müziğini sınırlarının ötesine taşıyıp, tüm Balkan coğrafyasının farklı notalarını "Sevdalinka" ile harmanlıyor.

Divanhana, Sarajevo Müzik Akademisi'nde genç bir öğrenci topluluğundan doğan bir grup. Kuruluş tarihi ise 2009'un başlarına dayanıyor.

İlk albüm "Dert" 2011 Şubat ayında Balkanlar'ın büyülü sesi ve başarılı müzisyeni Vanja Muhovic ile Almanya'daki Osnabrück Fattoria Musica stüdyosunda kaydedilmiştir. Albüm dünya müziğinin en önemli yapımcılarından biri olan Walter Quintus tarafından, iki yıl süren etnomüzikoloji araştırmaları sonucu Mayıs 2011'de tamamlanmıştır.

Son olarak grup 2015 boyunca kendilerini adadıkları yaratıcı çalışmalarını "Zukva" isimli albümlerinde topladılar.

Albüm, adını Bosna-Hersek'in ve tüm Balkan coğrafyasının sembolü ekşi bir elma olan "Zukva"'dan almıştır.

"Zukva" tüm Balkanlar'da ve dünyada ileri gelen plak şirketlerince yayımlanmıştır."

Grup Üyeleri: Naida Catic (vokal), Neven Tunjic (piyano), Nedzad Mušovic (akordiyon), Azur Imamovic (bas gitar), Rifet Camdzic (davul) and Irfan Tahirovic (perküsyon).

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Divanhana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement