Dr. Ratip Kazancıgil'in evi kültür sanat evi olarak ziyarete açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Dr. Ratip Kazancıgil'in evi kültür sanat evi olarak ziyarete açıldı

Dr. Ratip Kazancıgil\'in evi kültür sanat evi olarak ziyarete açıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi eski öğretim üyelerinden Dr. Ratip Kazancıgil'in doğum gününde, Edirne Kent Kültürü ve Bilinci Geliştirme Merkezi Derneği tarafından düzenlenen evi, kültür sanat evi olarak ziyarete açıldı. Kazancıgil'in kişisel eşyaları ve çalışmalarının sergilendiği evde ayrıca heykeltıraş Müslüm Özcan tarafından yapılan büstü de yer alıyor. Açılışa siyaset dünyasından isimlerle sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kazancıgil'in arkadaşları katıldı.

12.05.2024 17:21

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesinin eski öğretim üyelerinden, Edirne'nin tarihiyle ilgili çalışmalarıyla bilinen merhum Dr. Ratip Kazancıgil'in, kültür sanat evi olarak düzenlenen evi, doğum gününde ziyarete açıldı.

Kentte halk sağlığı çalışmalarının yanı sıra kültür ve sanat hayatına dair önemli çalışmalar yapan Kazancıgil, 2017'de geçirdiği rahatsızlığın ardından 97 yaşında hayatını kaybetti.

Edirne Belediye Başkan Vekili ve Sağlık Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Kazancıgil'in adının yaşatılması ve çalışmalarının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Kocasinan Mahallesi'ndeki yaklaşık 40 yıl yaşadığı evi, Edirne Kent Kültürü ve Bilinci Geliştirme Merkezi Derneğince kültür ve sanat evi olarak düzenlendi.

Kazancıgil'in kişisel eşyaları ve çalışmalarının sergilendiği evde, kitaplarının da yer aldığı zengin bir kütüphane kuruldu.

Evde ayrıca heykeltıraş Müslüm Özcan tarafından yapılan Kazancıgil'in büstü de yer alıyor.

Dernek Başkanı Ender Bilar, açılışta yaptığı konuşmada, Kazancıgil'i saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Kazancıgil'in doğum gününde, yaşadığı evi, kültür ve sanat evi olarak ziyarete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bilar, çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.

Çalışmaların süreceğini belirten Bilar, şöyle konuştu:

"Evin bir bölümünü sergi odası olarak düzenleyeceğiz. Gerekli desteği bulursak bir oda da Edirne Mevlevihanesi'ni canlandırmak istiyoruz. Edirne'nin sağlık tarihi, kültür ve spor tarihinde izler bırakmış önemli görevlerde bulunmuş birinden bahsediyoruz. Böylesi değerlerimizi yaşatmak lazım. Bu örnek projenin, kentin tüm mahalle ve semtlerinde yaşatılmasını, çocuklarımızın kitapla, sanatla ve bilgiyle buluşmasını istiyoruz."

Daha sonra Kazancıgil'in büstü, eski belediye başkanları İbrahim Ay ve Güngör Mazlum tarafından açıldı.

Açılışa, siyaset dünyasından isimlerle sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kazancıgil'in arkadaşları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dr. Ratip Kazancıgil'in evi kültür sanat evi olarak ziyarete açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement