Ekim 2012 Filmleri! - Son Dakika
Kültür Sanat

Ekim 2012 Filmleri!

Ekim 2012 Filmleri!

Womenist’in sizlere yeni ayda vizyona girecek filmlerden önerileri var...

27.09.2012 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşk Yeniden

30 yıllık evliliklerini kurtarmak için ünlü bir ilişki uzmanına gitmeye karar veren bir çiftin başından geçen hikayeleri eğlenceli bir dille anlatan film, özellikle Meryl Streep hayranlarınca merakla beklenmekte. Yönetmen koltuğunda ise ünlü yıldızın başrollerinde olduğu meşhur ' Şeytan Marka Giyer' filminin yönetmeni David Frenkel bulunuyor.

Yönetmen: David Frenkel

Oyuncular: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell

Senaryo: Vanessa Taylor

Gösterim Tarihi: 5 Ekim 2012

New York'ta 2 Gün

2007'de çekilmiş olan Paris'te 2 Gün filminde Marion ve Jack ilişkilerini düzeltmek için iki günlüğüne New York'a gitmişlerdi. Bu filmde ise geçen zamanın ardından, ikilinin Marion kısmı ele alınıyor. New York'ta Mingus ile mutlu bir beraberliğe sahip olan Marion, ailenin diğer üyelerince sürekli rahatsız edilmekte...

Yönetmen: Julie Delpy

Oyuncular: Chris Rock, Daniel Brühl, Julie Delpy, Dylan Baker, Kate Burton, Malinda Williams

Senaryo: Julie Delpy

Gösterim Tarihi: 5 Ekim 2012

Striptiz Kulübü

Filmde erkek striptizcilerin çalıştığı ortamlarda yaşadıklarına değiniliyor. Orijinal adı Magic Mike olan filmde tecrübeli bir striptizci olan Mike'ın, yanına The Kid lakaplı yeni bir çalışma arkadaşı katılır. Mike, yeni arkadaşına kadınları tavlama ile parti yapma sanatını ve kolay yoldan para kazanma yollarını öğretecektir.

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn

Senaryo: Reid Carolin

Gösterim Tarihi: 5 Ekim 2012

Takip 2

İlk 'Takip' filminin bir devamı niteliğinde çekilen Takip 2, önceki filmde olduğu gibi yine bir kaçırılma olayını konu alıyor. İlk filmde Bryan Mills ( Liam Neeson ) 'in kızını kaçıran ve daha sonra öldürülen çete üyesinin babası, bu sefer intikam için Bryan Mills'in o sıralarda İstanbul'da olan karısını kaçırır. Soluk kesen bir film...

Yönetmen: Olivier Megaton

Oyuncular: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Rade Serbedzija, Luke Grimes

Senaryo: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Gösterim Tarihi: 5 Ekim 2012

Uzun Hikaye

1950'li yıllarda Bulgaryalı Ali'nin delikanlılık çağlarında Eyüp'te yazlık sinema işletmecisinin kızı Münire ile kaçmasını ve birbirlerine olan sevda öyküsünü anlatıyor. Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden uyarlanan filmde; Ali'nin eşitlik ve adalet tutkusunun doğurduğu sonuçlar nedeniyle kasaba kasaba dolaşan bu aile; gittiği her kasabada hayatın farklı bir yüzüyle tanışıp birçok şeye direnmek zorunda kalıyor.

Yönetmen: Osman Sınav

Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Tuğçe Kazaz, Cihat Tamer, Mahir Günşiray, Mustafa Alabora, Şener Kökkaya

Senaryo: Yiğit Güralp

Gösterim Tarihi: 12 Ekim 2012

Başka Bir Kadın

Bir gün 25 yaşında olduğunu düşünerek uyanan 40 yaşındaki Marie'nin hikayesinin anlatıldığı romantik komedi de Womenist olarak size Ekim ayı için tavsiye edeceğimiz vizyon filmlerinden. Marie, uyandığında hayatının aşkını yeniden kazanabilmesi için sadece 4 güne sahiptir.

Yönetmen: Sylvie Testud

Oyuncular: Juliette Binoche, Mathieu Kossovitz, François Berleand, Marie-Christine Adam, Vernon Dobtcheff

Senaryo: Sylvie Testud, Claire Lemarechal

Gösterim Tarihi: 12 Ekim 2012

Histeri

1880 yılında Victoria dönemi Londra'sında meslektaşlarının ortaçağdan kalma uygulamaları karşısında hayal kırıklığına uğrayan genç bir doktor olan Mortimer Granville uzun bir süre iş bulamaz. Ta ki "özel vulva masajıyla" kadınları tedavi eden Dr. Dalrymple'nin muayenesinde çalışmaya başlayıncaya kadar. "Histeri" teşhisi konan kadınlar tedavi için Dr. Dalrymple'ın kapısının önünde uzun kuyruklar oluşturur, zira Mortimer masajda işinin ehli olup çıkmıştır. Fakat bir süre sonra "mesleki deformasyon" yaşar ve vulva masajını otomatik olarak yapabilecek bir aletin üzerinde çalışmaya başlar. Bu icat için çalışırken en yakın arkadaşı, sıra dışı mucit Edmund'dan da büyük destek alır. İkili birlikte vibratörü icat ederler ve kadınlardan büyük takdir kazanırlar. Aynı zamanda Mortimer doktorun iki kızı arasında gidip gelen bir gönül macerasına da kapılacaktır. Tanya Wexler'ın yönettiği Histeri, 31. İstanbul Film Festivali'nin Akbank Galaları bölümünde seyirciyle buluşmuştu.

Yönetmen: Tanya Wexler

Oyuncular: Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Rupert Everett, Jonathan Pryce, Ashley Jensen

Senaryo: Jonah Lisa Dyer, Howard Gensler, Stephen Dyer

Gösterim Tarihi: 19 Ekim 2012

çanakkale 1915

Balkan Savaşı'nda hezimete uğrayarak yenik ayrılan bir milletin silkinerek ayağa kalkışının, dirilişinin hikayesi. Rusya'ya yardım etmek ve İstanbul'u işgal etmek amacıyla çanakkale'ye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran Müttefik Kuvvetler'in hiç bir silahın yurt sevgisinden daha güçlü olmadığını kısa sürede anladıkları; Bigalı Mehmet çavuş'un, Seyit Onbaşı'nın, Mustafa Kemal Paşa'nın ve daha bir çok isimsiz kahramanın destansı hikayeleriyle ulaşılan zaferin öyküsü.

Yönetmen: Yeşim Sezgin

Oyuncular: Şevket çoruh, Barış çakmak, İlker Kızmaz, Bülent Alkış, Serkan Ercan, Ufuk Bayraktar, Emre özcan

Senaryo: Turgut özakman

Gösterim Tarihi: 18 Ekim 2012

Gergedan Mevsimi

Senaryosu gerçek olaylara dayanan film, İran'da 30 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan İranlı şair Sahel Farzan'ın hayatının bu dönemini anlatıyor. Ghobadi, 30 yıl önce ailesine öldüğü bildirildiği için, ülkeyi terk eden eşi ve çocuklarını bulmak için İstanbul'a gelen Sahel'in hikayesini geçmişi ve bugünü harmanlayarak anlatıyor. 30 yıl sonra hapishaneden çıkan Şair Sahel, kendisini öldü bildiği için İstanbul'a giden karısını bulmak üzere İstanbul'a gelir. Sahel'in de, eşinin de hayatlarını alt üst eden kişinin de buluştuğu ortak nokta, "Aşk"tır. Filmin başrollerini dünya sinemasının starlarından Monica Belluci, İran'lı efsanevi oyuncu Behrouz Vossoughi ile Türk sinemasından Yılmaz Erdoğan, Caner Cindoruk, Beren Saat, Belçim Bilgin, Ahmet Mümtaz Taylan paylaşıyor. Ayrıca şarkıları dünya listelerinin üst sıralarında yer alan İran asıllı İsveçli ünlü şarkıcı ve oyuncu Arash Labaf da filmin sürprizlerinden biri.

Yönetmen: Bahman Ghobadi

Oyuncular: Monica Bellucci, Beren Saat, Yılmaz Erdoğan, Belçim Erdoğan, Caner Cindoruk, Behrouz Vossoughi, Ali Pourtash

Senaryo: Bahman Ghobadi

Gösterim Tarihi: 26 Ekim 2012

Kaynak: Womenist.net

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement