Eskişehir'deki 14 Turistik İşletmenin Öyküsü Yazıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Eskişehir'deki 14 Turistik İşletmenin Öyküsü Yazıldı

Eskişehir\'deki 14 Turistik İşletmenin Öyküsü Yazıldı

TUYED üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak editörlüğünde, Eskişehir'deki 14 turistik işletmenin dünden bu güne öyküsü kitaplaştırıldı.

03.03.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak editörlüğünde, Eskişehir'deki 14 turistik işletmenin dünden bu güne öyküsü kitaplaştırıldı.

Eskişehir Tepebaşı Belediye'si tarafından basılıp dağıtılan söz konusu kitap "Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü" adını taşıyor. Toplam 263 sayfalık kitapta Prof.Dr. Kozak, Eskişehir'in sosyo-ekonomik yapısının değişimi ve 1815-2013 yıllarını kapsayan bir kronolojiyi işlemiş.

Sözlü tarih araştırmaları kapsamında başlatılan söz konusu kitapta, Eskişehir'in en eski otellerinden Madam Tadia Oteli'ni Aysel Yılmaz ve Duygu Yetkin kaleme almış. Yılmaz ve Yetkin aynı zamanda 1930-1940 yıllarını temel alarak eski Porsuk otelleri ile Emek Oteli'ni de işlemişler.

Gamgam Otel'den Büyük Otel'e başlıklı yazıyı Çağıl Hale Özel ve Gözde Türktarhan yazmış. Onur Çakır ve Savaş Evren Has Termal Otel'in öyküsünü yazarken, Mazlumlar Muhallebicisi'ni de Deniz Karagöz ile Alev Dündar Akçay kaleme almış.

Kitabın diğer konu başlıkları ve yazarları ise şöyle belirleniyor: İsmail Ayaz Otobüs İşletmesi (Emrullah Tören-Taki Can Metin),Tatlıdil Köftecisi (Dönüş Çiçek-Ebru Zengir), Abdülselam Balaban Kebap (Hüseyin Öney-Dönüş Çiçek-Ebru Zengir), Trakya Lokantası (Selman Bayrakçı-Hilmi Rafet Yüncü), Birsen Kebap (E.Ozan Aksöz-Dilek Acar Gürel-Mune Moğol), Pino Hamburger (Ece Doğantan-Seher Geyik-Oktay Emir) Yöre Turizm (Burcu Kaya-Arzu Turan), Yasin Sucukları (Osman Güldemir-Selman Bayrakçı).

Önsöz'ünü Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç'ın yazdığı "Dünden Bugüne Eskişehir'deki 14 İşletmenin Öyküsü" kitabının sonunda yararlı bir dizine de yer verilmiş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Eskişehir'deki 14 Turistik İşletmenin Öyküsü Yazıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement