Evliya Çelebi'nin Seyahatname'si Google Maps'te - Son Dakika
Kültür Sanat

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'si Google Maps'te

Evliya Çelebi\'nin Seyahatname\'si Google Maps\'te

Tarihimizin önemli şahsiyetlerinden Evliya Çelebi'nin gezdiği noktalar, bir kullanıcı tarafından Google Maps'e işaretlendi. Seyahatname'den alınan kısa bilgilerle hazırlanan harita, Evliya Çelebi'nin gezdiği yerleri görselleştirmek amacıyla kullanıcılara sunuldu. Seyahatname, dönemin dünyası hakkında bilgiler sunmanın yanı sıra gerçeküstü varlıkları da anlatmasıyla dikkat çekiyor. Evliya Çelebi'nin seyahatlerinin işaretli olduğu haritaya ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

03.08.2023 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hepimizin aşina olduğu tarihimizin önemli şahsiyetleriden ünlü seyyah Evliya Çelebi yaşadığı dönemde Dünya'nın pek çok yerini gezmiş, görmüş ve deneyimlemiştir. Seyahatleri sırasında başına gelenleri ve gezdiği yerleri ise ünlü eseri Seyahatname'de anlatmıştır. Ünlü seyyahın gezdiği noktalar bir kullanıcı tarafından Google Maps'e işaretlendi. İşte konunun detayları…

Evliya Çelebi'nin gittiği yerler artık Google Maps'te!

Tarihimizin ikonik şahsiyetlerinden Evliya Çelebi'nin gezdiği yerlerde gördüklerini ve yaşadıklarını kaydettiği Seyahatname adlı ünlü eserindeki gittiği noktalar bir kullanıcı tarafından Google Maps'te tek tek işaretlendi.

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'si Google Maps'te

Ayrıca işaretlenen noktalara da Seyahatname'den kısa kısa bilgiler eklendi. İlgi duyanlar için bir kılavuz işlevi görecek olan bu harita Evliya Çelebi'nin kendi ifadeleriyle birlikte gezdiği yerleri görselleştirmek amacıyla hazırlandı.

https://shiftdelete.net/yolcu-ucaklari-pilotsuz-ucabilir-mi

Seyahatname, dönemin dünyası hakkında okuyucularına birçok bilgi ve sunuyor. Ayrıca eserde Evliya Çelebi'nin tahayyül yeteneği sonucu bahsedilen gerçeküstü varlıklar da okuyucuların dikkatini celb ediyor.

51 yılda yedi iklim ve on sekiz padişahlık gezmek!

17. yüzyılda yaşamış tarihimizin ikonik şahsiyetlerinden olan ünlü seyyah Evliya Çelebi, 70 yıllık ömrünün yaklaşık 50 senesini seyahat ederek geçirmiştir. 1630-1681 arasında Batı Asya, Avrupa ve Mısır toprakları dahil olmak üzere geniş bir coğrafyayı gezmiştir.

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'si Google Maps'te

Seyahatlerinde gördüğü yerler hakkındaki bilgileri, gezerken başından geçen olayları ve deneyimlerini, orijinal halinde toplam 10 ciltten oluşan ve Türkçede 10 kitap, 20 cilt halinde basılan Seyahatname adlı ünlü eserinde anlatmıştır.

Seyahatname, ilk defa 1848 yılında Mısır, Kahire'de basılmıştır. 2013 yılında ise UNESCO tarafından Dünya Belleği Listesi'ne dahil edilmiştir. Üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen popülerliğini muhafaza eden eser dijital platformlara bu gibi uyarlamalarla birlikte gelecekte de bilinirliğini kaybetmeyecek ve hatta meraklıları için direkt uygulanabilir bir rota olarak daha işlevli bir hale gelecek gibi gözüküyor.

Evliya Çelebi'nin seyahatlerinin işaretli olduğu dijital haritaya ulaşmak için tıklayınız.

Konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Kültür Sanat Evliya Çelebi'nin Seyahatname'si Google Maps'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement