Fehim Paşa Konağı" Oyunu Sefaköy'de Sahnelenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Fehim Paşa Konağı" Oyunu Sefaköy'de Sahnelenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nın "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunu, 13 Mayıs'ta Sefaköy Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

12.05.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nın "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunu, 13 Mayıs'ta Sefaköy Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Turgut Özakman'ın yazdığı Kemal Kocatürk'ün yönettiği oyunda, Ali Karagöz, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay, Serkan Bacak, Volkan Ayhan, Zeynep Ceren Gedikali ve Bahtiyar Engin rol alıyor.

1908'de, 2. Meşrutiyet'in arifesinde, Abdülhamit yönetiminin son dönemlerinde geçen oyunun konusu kısaca şöyle:

"Eski Kabadayı Rasim Baba'nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Baba'yı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa'ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa'nın konağına götürür. Fakat Yusuf'un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim Baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa'nın kızına aşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli olaylar dizisi gelişir."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fehim Paşa Konağı' Oyunu Sefaköy'de Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement