Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika
Kültür Sanat

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Türkiye hepimizin evidir.

20.07.2016 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Türkiye hepimizin evidir." dedi.

Şirin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, darbe girişiminin, şimdilik önlenebildiğini aktararak, "Şimdiye kadar Türkiye'de muhtıra ve darbe girişimleri duyulur duyulmaz sesini yükselten ve onurlu tutum sergileyenlere sesleniyorum. Ülkemin 'akil insanları', aydınları, şairleri, yazarları, sanatçıları, demokratları, bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, insan hakları savunucuları neredesiniz? Yoksa bu alçakça terör ve darbe girişimi karşısında başka bir beklentiniz mi var? Türkiye hepimizin evidir." ifadelerini kullandı.

"Gideceği başka yeri olmayanların sesini bugün duymazsak ne zaman duyacağız?" sorusunu kaydeden Şirin, şöyle devam etti:

"Yoksa, daha onurlu ve özgür bir Türkiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve katılımcı demokrasiye dayalı yeni anayasa umudunuzu yitirdiniz mi? Gün bugündür. Evimizde, mahallemizde ve meydanlarda sesimizi yükseltelim. Çocuklarımıza daha yaşanır bir ülke bırakmak için yarın çok geç olabilir. Bu direniş sırasında vefat eden kardeşlerimizi selamlıyorum."

Mustafa Ruhi Şirin, darbe girişimini planlayan FETÖ/PYD ile birlikte bütün iç ve dış bileşenlerini lanetlediğini vurgulayarak, "Türkiyemiz'e geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement