Flamenko Ateşi D-Marin Sahnesini Sardı! - Son Dakika
Kültür Sanat

Flamenko Ateşi D-Marin Sahnesini Sardı!

Flamenko Ateşi D-Marin Sahnesini Sardı!

D-Marin Turgutreis 8. Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin Üçüncü Gecesi DÇSO ve İspanyol Sanatçıları Aynı Sahnede Buluşturdu

18.07.2012 14:41

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gecesi, efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey ve ünlü İspanyol dansçı Antonio Marquez'e, Türkiye'nin ilk çocuk orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO)'nın eşlik ettiği özel bir konsere ev sahipliği yaptı. Güçlü tekniğiyle adından söz ettiren Gallardo Del Rey ve "En iyi Dansçı" ödülünün sahibi Antonio Marquez, şef Rengim Gökmen yönetimindeki DÇSO eşliğinde Bodrum'da flamenko rüzgârları estirdi. DÇSO ve ünlü İspanyol sanatçıları aynı sahnede buluşturan konseri 3000 müziksever izledi.

Doğuş Grubu'nun kurucu destekçiliğini ve Yücel Canyaran'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali üçüncü gece konseri, çok özel bir konsere ev sahipliği yaptı.

Efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey ve ünlü İspanyol dansçı Antonio Marquez'e, Türkiye'nin ilk çocuk orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO)'nın eşlik ettiği konserde, N.R. Korsakov'un Şehrazat adlı eserinin yanı sıra A.D. Fuego, F.G. Lorca gibi ünlü İspanyol bestecilerin de eserleri seslendirildi.

Güçlü tekniğiyle adından söz ettiren Gallardo Del Rey ve "En iyi Dansçı" ödülünün sahibi Antonio Marquez, şef Rengim Gökmen yönetimindeki DÇSO eşliğinde Bodrum'da flamenko rüzgârları estirdi. DÇSO ve ünlü İspanyol sanatçıları aynı sahnede buluşturan konser, konser alanını dolduran 3000 müzikseverlerden büyük ilgi gördü.

Gün batımı konserlerinin kapanışında bir dünya prömiyeri: "Gün batımı"

Gün batımı kapanış resitalinde albümleri "Sevdana" ile dikkatleri üzerlerinde toplayan Sevil Ulucan (keman) ve Azeri sanatçı Gülnare Şekinskaya (piyano), besteci Oğuzhan Balcı'nın "Günbatımı" adlı eserinin dünya prömiyerini yapacaklar.

Festival kapanışı Fazıl Say'ın Mezopotamya Senfonisi'nin Bodrum prömiyeriyle gerçekleşecek

Yurtiçinde ve yurtdışında kendi alanında referans organizasyonlardan biri haline gelen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin kapanış konserinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 2. senfonisi olan "Mezopotamya Senfonisi"ni şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde izleyicilerin beğenisine sunacak. Orkestra sanatçıya, Çaykovski'nin 1 No'lu Konçertosu'nda eşlik edecek. Ardından, "Mezopotamya Senfonisi"nin Bodrum prömiyeri gerçekleştirilecek. Fazıl Say (piyano), Carolina Eyck (theremin), Bülent Evcil (bas flüt) ve Çağatay Akyol'un (bas blokflüt) solist olarak yer alacağı konserde Bodrumlu müzikseverler unutulmaz bir finale tanık olacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Flamenko Ateşi D-Marin Sahnesini Sardı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement