FotoFest'te Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

FotoFest'te Ödüller Sahiplerini Buldu

FotoFest\'te Ödüller Sahiplerini Buldu

'3. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali' kapsamında düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllerine kavuştu.

07.10.2013 10:54  Güncelleme: 11:17

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali , Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan festival yürüyüşünün ardından Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) kokteyl, sergi açılışı ve ödül töreniyle devam etti. Merinos AKKM Orhangazi Salonu'ndaki programın açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, festival yürüyüşünde Bursalıların birlikte neler yapabileceğini gördüklerini, festivali önemsediklerini dünyaya gösterdiklerini söyledi. Artık çıtayı daha da yukarıları çıkartacaklarını belirten Pala, dünya çapında bir organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. BKK organizasyonuyla, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, BUFSAD ve gönüllülerin istekli çalışmasıyla dünya çapında iş yapıldığını ifade eden Pala, "Dünyanın en büyük ikinci fotoğraf festivalini Bursa'da düzenliyoruz. Merinos AKKM Fuar Alanı'nda ise dünyanın en büyük fotoğraf sergisini açıyoruz. 222 sanatçının 86 sergisi ve 2 bine yakın fotoğrafının bulunduğu sergiyi tüm halkımızın gezmesini arzuluyoruz. Bursa FotoFest'e 5 kıtadan 58 ülkeden 2 bin 300 kişi bizzat kendisi ya da fotoğraf göndererek katıldı. Yarışmalara toplam 10 bin fotoğraf gönderildi. Uluslararası yarışmada birinci seçilen eser, yapılan itirazlar üzerine yarışma kurallarına uymadığı için jüri ve federasyonun kararıyla elenmiştir. En küçük bir yanlışın içerisinde olmamız mümkün değil" dedi.

Sergilerin Merinos AKKM, Tayyare Kültür Merkezi, Cumhuriyet Caddesi'nde bir hafta boyunca ziyaret edilebileceğini dile getiren Pala, 35 ayrı salon programlarının da 5-12 Ekim tarihleri arasında Merinos AKKM'de yapılacağını anlattı. Tüm Bursalıların festivale sahip çıkmasını, programlara katılmasını isteyen Pala, 4. Bursa FotoFest'i daha iyi yapmak için şimdiden hedef koyduklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ödünç ise, Bursa FotoFest'e fotoğraf kareleriyle ve emekleriyle hayat veren fotoğraf sanatçılarına ve fotoğraf severlere teşekkür ederek, fotoğrafın tüm güzellikleriyle yaşanacağı bir hafta temennisinde bulundu.

BUFSAD Dernek Başkanı Zafer Kocabey ise, bu yıl üçüncüsü yapılan festivale destek verenlere teşekkür ederek, Fotofest'i dünya fotoğrafının Bursa'da kutsanması olarak tanımladı. Bursa Fotoğraf Festivali fikrini ilk ortaya atan BKK Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ceyhun İrgil de bu sene herkesin festivale katkı koymasını istedi.

Bursa FotoFest Küratörleri Selahattin Sevi, Hasan Şenyüksel ve Lalin Akalan ise, evrensel fotoğrafın Bursa'da buluşmasının Türkiye için önemli olduğunu söyleyerek, Bursa'nın 3 senedir Türkiye'nin görsel tarihini ve hafızasını oluşturmak için ciddi yatırımlar ve işler yaptığını dile getirdi.

Bursa Milletvekili Sena Kaleli, görsel sanatlarını sergilemek üzere toplanan, Bursa'nın değerine değer katan herkese teşekkür etti.

Konuşmalarından ardından 'Hayatın renkleri' ve 'Kentin renkleri' yarışmalarının ödül törenlerine geçildi. Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülleri protokol tarafından sahiplerine verildi. FotoFest bünyesinde yapılan 'Hayatın Renkleri' fotoğraf yarışmasına, 1403 fotoğrafçı 5239 eserle başvurdu ve 9 eser dereceye girdi, 397 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. 'Kentin Renkleri' konulu fotoğraf yarışmasına ise 776 fotoğrafçı 3640 eserle başvurdu, 6 fotoğraf dereceye girdi, 135 eser sergilenmeye değer görüldü.

Yarışmaların sonuçları

"Hayatın Renkleri" Temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması

FIAP Gümüş Madalya – Kadir Çivici – Türkiye

FIAP Bronz Madalya – Sami Uçan – Türkiye

Mansiyon 1 – Sayed Husain Al-Hashemi – Kuveyt

Mansiyon 2 – Tue Le – Vietnam

Mansiyon 3 – Jassim Muqemm – Kuveyt

Mansiyon 4 – Ngoc Mai Nguyen – Vietnam

Mansiyon 5 – Dong Nguyen – Vietnam

Mansiyon 6 – Md. Shahnewaz Khan – Bangladeş

"Kentin Renkleri" Temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması

1.'lik Ödülü – Sakine Yıldıran – İstanbul

2.'lik Ödülü – Malik Cokşun – Sakarya

3.'lük Ödülü – Mürsel Yağcıoğlu – İstanbul

Mansiyon 1 – Bülent Suberk – Bursa

Mansiyon 2 – Mustafa Gezer – Kocaeli

Mansiyon 3 – Ali Mermertaş – Trabzon

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat FotoFest'te Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement