Gaziantep'te Kitap Okuma Kampanyası - Son Dakika
Kültür Sanat

Gaziantep'te Kitap Okuma Kampanyası

Gaziantep\'te Kitap Okuma Kampanyası

"Okuyan Kent Şehitkamil" projesi kapsamında Kamil Ocak Stadı'nda binlerce öğrenci kitap okudu

10.10.2013 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamil Ocak Stadı'nda binlerce öğrenci aynı anda kitap okudu.

Şehitkamil ilçesinde yürütülen "Okuyan Kent Şehitkamil" projesi kapsamında ilçedeki ilk, orta ve lise öğrencileri, öğretmenleriyle Kamil Ocak Stadı'na geldi. Stat girişinde kendilerine kitap verilen öğrenciler, tribünlerdeki yerlerini aldı.

Vali Erdal Ata, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine gelmesinde eğitimin en önemli etken olduğunu vurguladı.

Eğitimin sadece okullarda ders programında verilenlerle sınırlı kalmaması gerektiğine işaret eden Ata, öğrencilerden okuma alışkanlığı kazanmalarını istedi.

Ata, "Ne kadar çok okursak, yazarsak, eğitime, kültüre önem verirsek, ülkemizin kalkınması, toplumsal sorunlarının çözümü de o derece kolay olacaktır. Gençlerimizin okuldaki eğitimin yanında okumaya önem vermeleri, güncel olayları takip etmeleri, bu olaylarla ilgili tüm yayınları izleyip, kendilerini yarınlara en iyi şekilde hazırlamaları, hem kendi gelecekleri hem de ülkemizin geleceği açısından çok hayırlı olacaktır" dedi.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da SODES kapsamındaki projeyle halka ve öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Aydın, "Ana amaç, ilk ve ortaöğretimde çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırarak algılama, muhakeme etme, yorumlama ve sentez yapma becerilerini ve dilimizin inceliklerini kulanma yeteneklerini geliştirmektir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise okuma alışkanlığının bir öğrenci için önemli kazanım olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından tribünleri dolduran öğrenciler, yaklaşık 10 dakika kitap okudu.

Etkinlikte, şair Yavuz Bülent Bakiler, Melike Köksal, Gülseren Sarı, Hadi Önal, Faik Güngör'ün şiirlerini seslendirdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gaziantep'te Kitap Okuma Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement