Grammy'li Diva Susana Baca Geliyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

Grammy'li Diva Susana Baca Geliyor!

Grammy\'li Diva Susana Baca Geliyor!

3. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri, Latin dünyasının divasını ağırlıyor!

19.04.2012 19:30

Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en seçkin sanatçılarını, müzikseverlerle buluşturan Avea, "3. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" ile müziğin usta isimlerini İstanbul'da ağırlamaya devam ediyor. Latin Amerika'nın efsane isimlerinden Susana Baca, 27 Nisan'da Aya İrini'de Türk müzikseverlerle buluşuyor. Afrika müziğini Latin ritimleriyle harmanlayan Peru'nun divası Susana Baca, İstanbullu hayranlarına eşsiz bir gece yaşatacak.

1987 yılında ilk albümü Poesia y Canto Negro'yu müzikseverlerle buluşturan Susana Baca, 1997 yılında kendi adıyla çıkardığı albümde müzik dünyasından tam not aldı. 1995 yılında Luaka Bop tarafından yayınlanan 'The Soul of Black Peru' adlı albümdeki performansı müzik dünyası tarafından tek kelimeyle 'muhteşem' olarak nitelendirildi. Derin çağrışımları içeren şarkı sözleri ve duygu yüklü vokal tarzı Amerika'da geniş kitlelere ulaşan Baca, son albümü Afrodiaspora'yı da geçen yıl piyasaya sundu.

Piyasaya çıkardığı 13 albümüyle müzik dünyasının dinmeyen fırtınası haline gelen Susana Baca; Afro-Peru müziğinin ve kültürünün gelişmesinde oynadığı önemli rolün yanı sıra tarzı, yorumu ve izleyicisiyle kurduğu sahne diyalogları ile dikkat çekiyor.

2002'de yayınladığı Lamento Negro albümü ile Latin Grammy ödülü kazanan Susana Baca, geçen yılın sonlarında ise bu ödülü tekrar kazandı. Baca'nın aldığı sayısız ödüllerden en anlamlısı ise 2003 yılında Marc Dixon'un yönetmenliğini üstlendiği Susana Baca: Memoria Viva filmi oldu.

3. Avea Sıra Dışı Müzik Konser Takvimi:

11 Ekim 2011 Erkan Oğur, Derya Türkan & Vincent Segal

2 Kasım 2011 Zakir Hussain&Master of Percussion

17 Aralık 2011 Diego El Cigala

14 Ocak 2012 Anouar Brahem Quartet

4 Şubat 2012 Bratsch

10 Mart 2012 Mostar Sevdah Reunion

27 Nisan 2012 Susana Baca

Biletix'ten satışa sunulan konserler hakkında ayrıntılı bilgiye www.aveakonserleri.com, facebook.com/AveaSiraDisiMuzik ve twitter.com/SiraDisiMuzik adreslerinden ulaşmak mümkün.

Tüm Avea'lılara biletler %20 indirimli. (İnternet üzerinden alımlarda)

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Grammy'li Diva Susana Baca Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement