Gülistan Karagüzel'den "Oluş ve Seyir" Resim Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Gülistan Karagüzel'den "Oluş ve Seyir" Resim Sergisi

Gülistan Karagüzel\'den "Oluş ve Seyir" Resim Sergisi

Gülistan Karagüzel'in "Oluş ve Seyir" Resim Sergisi 30 Nisan - 24 Mayıs tarihleri arasında Akademililer Sanat Merkezi'nde görülebilir.

16.04.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜLİSTAN KARAGÜZEL'den "OLUŞ VE SEYİR" RESİM SERGİSİ
30 Nisan - 24 Mayıs 2014

Gülistan Karagüzel'in ormanlarında dinginlik ve aidiyet gibi kavramlarla ilişkilendirilebilecek olan yuva imgesi, tanıdık, fakat aynı zamanda yersizyurtsuzluk duygusu yaratan tekinsiz bir atmosferin oluşumuna hizmet ediyor. Manzara önünde contemplation-tefekküre dalarak doğa karşısındaki acziyle yüzleşen figürleri resimlerinde sıklıkla kullanan Karagüzel, izleyicinin figürle yoğun bir özdeşlik kurmasını sağlıyor; böylece manzaranın potansiyel yücelik duygusu izleyici tarafından algılanıyor ve idealize ediliyor.

Karagüzel, Romantik Manzara ressamlarının izinden giderken, Caspar David Friedrick'de olduğu gibi manzarayı dramaya sahne olan ikincil bir fon, bir arka plan olmaktan çıkarıp, kendi içinde bütünlük arz eden romantik bir duyuşla yüklü bir atmosfere, stimmungslandschaft'a-duyumsal manzara-dönüştürür. Burada söz konusu olan, bir enkaz estetiği ve bağlı olarak da uzay korkusudur.

Gülistan Karagüzel'in "Oluş ve Seyir" isimli sergisi 30 Nisan - 24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Akademililer Sanat Merkezi'nde görülebilir.

AÇILIŞ: 30 Nisan 2014, Saat: 18:00

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Gülistan Karagüzel'den 'Oluş ve Seyir' Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement