Güney Afrika'da 5. "Open Book Edebiyat Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

Güney Afrika'da 5. "Open Book Edebiyat Festivali"

CAPE Güney Afrika'nın sahil kenti Cape Town'da bu yıl 5'incisi düzenlenen, "Open Book Edebiyat Festivali"ne yerli ve yabancı 100'den fazla roman yazarı, karikatürist, şair ve akademisyen katıldı.

10.09.2015 14:01

CAPE Güney Afrika'nın sahil kenti Cape Town'da bu yıl 5'incisi düzenlenen, "Open Book Edebiyat Festivali"ne yerli ve yabancı 100'den fazla roman yazarı, karikatürist, şair ve akademisyen katıldı.

AA muhabirine konuşan Güney Afrika Yayıncılar Birliği'nden Rhulani Bila, "Festivalin amacının kitabı, yayın sektörünü ve aynı zamanda okurları onurlandırmak" olduğunu ifade ederek, "Tarihsel olarak edebiyatın desteklenmediği bir ülkede yaşıyoruz, en büyük başarı gençliği edebiyat sahasına çekmekti" dedi.

Güney Afrika Kitapçılar Birliği'nden Samantha Faure ise matbu kitapları canlı tutmak ve iyi eserleri desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Polonyalı yazar Karina Magdalena Szczurek de daha önce 10 yıl Güney Afrika'da yaşadığını hatırlatarak, bu ülkenin yazarlarının festivale katılmasına sebep olduğunu aktardı.

Festivalin kitapseverler için organize edildiğine dikkati çeken Güney Afrikalı yazar Andrew Salomon ise bir diğer hedefin de yazarları teşvik etmek, yüreklendirmek olduğunu söyledi.

Festival boyunca Rebecca Davis, Claire Robertson, Petina Gappah, Helen Moffett, Masha Gessen, Lauren Beukes, Namwali Serpell, Mary Burton, Jonny Steinberg, Onkgopotse JJ Tabane, Zapiro, Chris Riddell ve Zwelinzima Va gibi Güney Afrika'nın, dünya edebiyatının ve çizgi dünyasının önemli isimleri okurlarıyla buluşacak. Cape Town Fugard Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen festival kapsamında, kitapseverler de yazarlarla tanışma fırsatı bulabilecek.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Rusya, Nijerya, Hollanda, İngiltere, Ukrayna, Norveç, Danimarka, Fransa, ABD, Kenya ve Zimbabve gibi ülkelerden yazarların katıldığı festival kapsamında ayrıca romancılar, çizgi romancılar ve şairlerin katıldığı etkinliklerde kültürel, siyasi ve tarihsel meseleler tartışılacak.

Açılışı dün gerçekleşen 5. Open Book Edebiyat Festivali'nin13 Eylül'de sona ermesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Güney Afrika'da 5. 'Open Book Edebiyat Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement