Gusgus Konserini Kaçırmayın! - Son Dakika
Kültür Sanat

Gusgus Konserini Kaçırmayın!

Gusgus Konserini Kaçırmayın!

İzlandalı "Elektronik Soul" topluluğu Gusgus canlı performans ile 22 Ekim cumartesi akşamı Salon'da

18.10.2011 14:38

Salon bu hafta İzlanda'nın, müziklerinin yanı sıra sahne performansıyla da ses getiren topluluğu GusGus'u ağırlayacak. İzlanda Reykjavik çıkışlı trip hop grubu GusGus, canlı performans ile 22 Ekim Cumartesi gecesi saat 22.30'da Salon'da İstanbullu müzikseverlerle uzun bir aradan sonra tekrar buluşacak. Müzikseverleri konsere hazırlayacak olan Dinamo'nun sevilen DJ'lerinden Cervus, konser sonrasında da dansa devam etmek isteyenlere hareketli müzikleriyle eşlik edecek.

İzlanda'nın en beğenilen topluluklarından GusGus, 1995 yılında, film yapımcıları Stefan Arni ve Siggi Kjartansson tarafından bir multimedya kolektifi olarak kuruldu. Bugüne kadar biri konser kaydı olmak üzere sekiz albüm yayımlayan topluluğun kadrosunda 16 yıl içinde, DJ Herb Legowitz, programcı Biggi Thorarinsson ile daha sonra kariyerlerine solo olarak devam eden şarkıcı ve söz yazarları Blake lakaplı Magnús Jónsson, Emiliana Torrini ve aynı zamanda oyuncu olan Hafdís Huld gibi pek çok tanınmış isim yer aldı.

Grubun adını geniş kitlelere duyuran ikinci albümleri Polydistortion 1997 yılında yayımlandı. Albümde Emiliana Torrini'nin vokallerini yaptığı "Why" adlı parça topluluğa uluslararası çapta bir ün kazandırdı. Daha sonra kariyerine solo olarak devam eden eski GusGus üyesi Emiliana Torrini, hala bazı konserlerinde bu şarkıyı seslendiriyor.

Polydistortion'ı takiben, 1999'da This is Normal, 2000'de Gus Gus vs. T-World, 2002'de Attention ve 2007'de Forever adlı albümleri yayımlayan topluluk, yedinci albümleri 24/7'yi İzlanda'nın batısında bulunan bir balıkyağı fabrikasında kaydetti. Mayıs 2011'de piyasaya çıkan sekizinci stüdyo albümleri Arabian Horse eleştirmenlerden ve grubun hayranlarından beğeni topladı.

Albümlerinde house ile 1990'ların dans-pop'unu başarıyla harmanlayan grup, görsel ve işitsel öğelerin yaratıcı bir şekilde birleştiği sahne şovlarıyla da dikkat çekiyor. Björk, Depeche Mode, Moloko ve Sigur Rós gibi isimlerle ortak çalışmalar yapan GusGus, Ian Brown ile birlikte "Desire" adlı parçayı 2004 yılında yayımladı. "Grubu nasıl tanımlarsınız" sorusunu "Garip olarak anılmak hoşumuza gidiyor; 'normal'i sevmiyoruz" diye yanıtlayan GusGus adını, Fassbinder'in 1974 tarihli filmi Ali: Fear Eats the Soul'da, kadının sevgilisine pişirdiği kuskusu "gusgus" olarak adlandırışından alıyor.

GusGus'un İstanbul konserinde, kuruluşundan beri ekibin üyesi olan President Bongo, Birgir Thórarinsson ve Biggi Veira lakaplı Stephan Stephensen, grubun pek çok sarkısının yazarı ve solisti, efsane sesli Daníel Ágúst Haraldsson, Earth olarak tanınan Urdur Hákonardóttir ve Högni Egilsson sahne alacak. Konser öncesinde ve sonrasında ise Dinamo FM'in sevilen Dj'lerinden Cervus, Salon'u hareketlendirecek. Dans müziği meraklılarının bu geceyi kaçırmaması tavsiye edilir!

GusGus konserlerinin biletleri 45 TL (ayakta) ve 35 TL (öğrenci). Biletler, Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden satılıyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerlidir. Lale Kart sahipleri bilet alımlarında %25'e varan özel indirimlerden yararlanabilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Gusgus Konserini Kaçırmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement