Hayvan Sevgisi Korkuya Ağır Basıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Hayvan Sevgisi Korkuya Ağır Basıyor

Hayvan Sevgisi Korkuya Ağır Basıyor

Aslan terbiyecisi Aleksey Pinko."Elbette korkmuyorum diyemem, bunu çılgınlar söyler."

11.06.2013 12:27

Ukrayna'da gösteriler düzenleyen aslan terbiyecisi Aleksey Pinko, aslanlarla karşı duyduğu korkuyu, motosiklet yarışçısı ya da uçak pilotlarının duyabileceği korkuyla karışık heyecana benzetti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Ulusal Sirk'te eşi Victoriya ile 7 yıldır aslanlarla gösteriler düzenleyen 46 yaşındaki Aleksey Pinko, yaklaşık 10 yıl önce satın aldıkları iki aslan yavrusuyla yola çıktıklarını, şimdi gösteriyi yedi erkek aslanla yaptıklarını ayrıca bir yavru aslan ve bir leoparları eğittiklerini söyledi.

Başkent Kiev'de haftada iki kez sahneye çıktıklarını belirten Pinko, aslanlarla çalışmanın zorluğunu şöyle ifade etti:

"İlginç ve farklı bir iş aslanlarla çalışmak. Sonuçta vahşi ve büyük hayvanlar. Onlarla iletişim kurmak mümkün ama zor. Çünkü bu hayvanlar kendi değerlerini biliyorlar. Kendilerini küçük düşürmezler ve üzdürmezler, daha doğrusu buna izin vermezler. Bu yüzden onlarla uzlaşmak gerekir. Korkunç diyemem ama heyecanlı bir iş. Yavruyken alıp eğitiyor, karakterlerini anlamaya çalışıyor ve nasıl yaklaşacağımızı öğreniyoruz. Elbette korkmuyorum diyemem, bunu çılgınlar söyler ama duyduğum korkuyu en az bir motosiklet yarışçısı ya da uçak pilotlarının duyabileceği korkuyla karışık heyecan olarak tanımlayabilirim."

Viktoriya Pinko da 20 yıldır sirkte çalıştığını kaydederek, "Aslanlarla çalışmaya karar vermemizin sebebi, doğadaki en güzel, en vahşi ve hayvanların kralı olarak bilinen aslanlarla da ortak bir dil bulup, sevgiyle iletişim kurabileceğimizi göstermektir" dedi.

Zor bir iş yaptıklarını, aslanların her birinin farklı özelliklerinin bulunduğunu anlatan Bayan Pinko, "Gece gündüz birlikte çalışarak, onları anlamaya, iletişim kurmaya çalışıyoruz. Ama bu iş mutluluk veriyor, memnuniyet veriyor. Ben hayvanları çok seviyorum. Onlarla zaman geçirmekten zevk alıyorum" diye konuştu.

Çiftin 18 yaşındaki kızı Liza Pinko (18) ise başkent Kiev'deki Kültür Üniversitesi'nde rejisörlük eğitimi alıyor. Yavru siyah leoparı eğitmeye çalışan Liza, ailesinin işini devam ettireceğini vurguladı.

Pinko ailesinin hafta sonları düzenlediği gösteriye ilgi büyük. Yurt dışından da davet alan aile, yakında Gürcistan'da seyirci karşısına çıkacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hayvan Sevgisi Korkuya Ağır Basıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement