İffet, Şehvet, Masumiyet Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

İffet, Şehvet, Masumiyet Sergisi

İffet, Şehvet, Masumiyet Sergisi

Günseli Yetkin Bozoğlu'nun "İffet, Şehvet, Masumiyet" adını verdiği sergisi açıldı.

02.03.2013 10:59

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi 2013 yılının ikinci sergisini ressam Günseli Yetkin Bozoğlu'nun "İffet, Şehvet, Masumiyet" adını verdiği sergisiyle gerçekleştirdi.

Sergi açılış kokteyli, Turgutreis Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Türk, Halkla İlişkiler Müdiresi Fulya Arıkan, Bodrum Art üyeleri ve birçok sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

Gülseli Yetkin Bozoğlu sergi açılış konuşmasında "Sergimin ismi resimlerimden çıktı. Dünyanın en çok çile çeken kadını herkes gibi beni de ilgilendiriyor. İffet; Orhan Taylan'ın atölyesinde nü olarak çalıştığımız resimde resim yaparken iffeti unut . Toplum olarak iffeti unuttuğumuzu ,Şehvet; Kadın beyniyle, vücuduyla, fiziğiyle bir metal gibi kullanılıyor, Masumiyet; ne olursa olsun bir kadını kazıdığınızda altında hep bir masumiyet yatar. Sergim ismini bu düşüncelerimden almıştır. Ben Resim,heykel ve seramik yapıyorum. Sanatçılık genlerimde var ben Celal Yetkin'in kızıyım. Çocuklarımı da bu genleri geçirdim. Çok sevdiğim eserlerimden olan ismini Yaşar Kemal'in verdiği "Ağrı Dağı Efsanesi" isimli eserimi Kültür Merkezine bağışlıyorum. Kültür Merkezinde her yaştan insan görüyorum. Eserimin burada sergilenmesinden gurur duyacağım." dedi.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Türk ile birlikten açılış kurdelasını keserek eserlerini ziyaretçilerinin beğesine sundu. Yaklaşık 100 eseri bulunan Günseli Yetkin Bozoğlu'nun eserleri 11 Mart tarihine kadar Turuncu ve Mavi Galeride Hafta İçi : 10:00-20:00 Cumartesi 10:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İffet, Şehvet, Masumiyet Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement