İstanbul Bahçelerinin Sultanı Lale Turu - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Bahçelerinin Sultanı Lale Turu

Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek turda mis gibi lale kokularında gezintiye çıkacaksınız.Lale sadece bir bitki adı mıdır?

08.04.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek turda mis gibi lale kokularında gezintiye çıkacaksınız.

Lale sadece bir bitki adı mıdır? Yoksa Eski Yunan efsanelerinde Afrodit'e duyduğu aşktan dolayı öldürülen Adonis'in kandamlalarından mı hayat bulmuştur? veya Pers hikayelerindeki gibi çiğ damlası üzerindeyken yıldırım düşen ve kararan bir yapraktan mı çiçek açmıştır? Veyahut Muhteşem Süleyman'ın Hollanda Kralına gönderdiği hediye midir? ya da III. Ahmed ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın dönemine adını veren, Şair Nedim'in şiirlerine konu olan, Dersaadet İstanbul'un sokaklarını süsleyen ve matbaayı Osmanlı ile tanıştıran dönemin adımıdır? Yoksa en mahir hattatların kaleminden damlayan "Allah" lafzı mıdır? Belki de Mimar Sinan'ın başyapıtlarını hem içeriden hem de dışarıdan süsleyen motiftir lale? Aslında bu denilenlerin hepsi Laleyi anlatır bugün bizlere. Mitologların efsanelerinde,şairlerin şiirlerinde, mimarların yapılarında, sarayların bahçelerinde, hattatların ilahi aşkında, ebru ustasının ebrusunda, sanatçıların şarkılarında, ünlü seramikçilerin çinilerinde hep baş tacıdır Lale. Kısacası Lale artık sadece bir çiçeğin adı değil, insanoğlunun asırlar boyunca sahip olduğu farklı duyguların bir yansımasıdır.

Antonina Tur sizleri İstanbul'da lale zamanında kendi lalenizi bulmaya ve görsel bir şölene davet ediyor.

Buluşma Yeri ve Saati: Taksim The Marmara Önü 09: 00

Güzergah: Emirgan Korosu, Yıldız Şale, Maslak Kasrı, Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı 1. Avlu, 3. Ahmed Çeşmesi,

Fiyata dahil hizmetler: Sabah kahvaltılık poğaça, uzman rehberlik, öğle yemeği, çay ikramı

Hediye: Tur bilgi notları

Önemli Notlar:

*Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz.

Tüm turlarımızda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Şişli

Mekan : Bilgi İstasyonu

Mekan Adresi : Halaskargazi Caddesi. Meydan Apt. No: 9/1 Kenter Tiyatrosu Üstü

Başlangıç Saati : 09.04.2017 09: 00: 00

Bitiş Saati : 09.04.2017 11: 00: 00

Kategori : İstanbul Bahçelerinin Sultanı Lale Turu

Tür : Gezi

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Bahçelerinin Sultanı Lale Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un anısına düzenlenen panelde konuşmalar yapıldı
    19:18 Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un anısına düzenlenen panelde konuşmalar yapıldı

    Milli şair Mehmet Akif Ersoy, Cümle Dergisi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Halkın Gür Sesi: Mehmet Akif' adlı panelle anıldı. Panelde konuşan Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Ersoy'un eserlerinin milletin karakterini şekillendirdiğini ve gelecek nesillere yol gösterdiğini belirtti. Ersoy'un torunu Selma Argon da dedesinin vatan, bayrak, ezan ve inanç konularında derin bir hassasiyete sahip olduğunu vurguladı. Yazar Osman Koca ise Ersoy'un mütefekkir bir şahsiyet olduğunu ve Türk düşüncesine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Panelde ayrıca Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya ve yazar Fahrettin Gün de Ersoy'un entelektüel birikimi ve karakteri hakkında konuşmalar yaptı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    17:38 Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ramazan Bayramında ilçenin 9 günlük bayram tatilinde günlük ortalama 80 bin kişi ağırlandığını açıkladı. Amasra, turizmde parlayan yıldızı olarak Karadeniz'in incisi olarak biliniyor.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi
    16:49 Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk Resimleri Sergisi'nde, Atatürk'ün hayatına dair 68 fotoğraf yer alıyor. Sergi, Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde 23 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi
    16:39 Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Antep İşi Nakışı'nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışmalar yapılıyor.


Advertisement